Η Χίλαρι απολογείται για τα σκάνδαλα

Η Χίλαρι απολογείται για τα σκάνδαλα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απρόσμενο πονοκέφαλο προκαλούν στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον τα σεξουαλικά σκάνδαλα του συζύγου της και τότε προέδρου Μπιλ Κλίντον, τη δεκαετία του 1990, αλλά και ο ρόλος της σημερινής υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών σε αυτά.

Η κ. Κλίντον ήλπιζε τον περασμένο μήνα να συσπειρώσει τις γυναίκες ψηφοφόρους, επιτιθέμενη στον Ντόναλντ Τραμπ. Αντί να συμβεί, όμως, αυτό, δύο εβδομάδες πριν από τις προκριματικές της Αϊόβας, στην εκστρατεία της υποχρεώνεται να απολογείται για τα παλιά σκάνδαλα του Μπιλ.

«Η Χίλαρι δεν είναι θύμα. Υπήρξε συνεργός του συζύγου της. Κάποιες από τις γυναίκες αυτές καταστράφηκαν και η Χίλαρι συνεργάστηκε με τον σύζυγό της γι’ αυτό τον στόχο», είπε την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ.

Η «αναψηλάφιση» των σκανδάλων της δεκαετίας του 1990 υπενθύμισε σε ορισμένες φεμινίστριες τον τρόπο με τον οποίο διάσημες γυναίκες στάθηκαν τότε στο πλευρό του Μπιλ Κλίντον, χαρακτηρίζοντας τα θύματά του «χαζοξανθιές» και «εκρήξεις Μπάρμπι», όπως είχε κάνει η στενή συνεργάτις των Κλίντον, Μπέτσι Ράιτ, το 1992, αναφερόμενη σε κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης, με θύτη τον Μπιλ.

Ακόμη και ορισμένοι Δημοκρατικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην προσπάθεια εμφάνισης των γυναικών αυτών ως αναξιόπιστων, ομολογούν σήμερα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις πως οι τακτικές της εποχής εκείνης θα ήταν ανεπίτρεπτες σήμερα.

Ο ρόλος της κ. Κλίντον στην προσπάθεια προάσπισης της εικόνας του συζύγου της είχε ως κίνητρο την πεποίθησή της ότι σκοτεινές δεξιές δυνάμεις εκμεταλλεύονταν τις γυναίκες αυτές για να πλήξουν τις πολιτικές φιλοδοξίες του συζύγου της.

Η Χίλαρι, όμως, επέδειξε ωμή συμπεριφορά, χαρακτηρίζοντας –ενώπιον μαρτύρων– τη Μόνικα Λεβίνσκι «τρελή και νάρκισσο», ενώ για άλλες ερωμένες του Μπιλ, η τότε Πρώτη Κυρία χρησιμοποίησε εκφράσεις, όπως «τσούλα», «εύκολη» και «εμμονική με τον Μπιλ».

Οι αποκαλύψεις αυτές ενδέχεται τώρα να πλήξουν την εικόνα της κ. Κλίντον στο τμήμα του εκλογικού σώματος που την ενδιαφέρει περισσότερο από κάθε άλλο: τις γυναίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή