Ο Τραμπ ενάντια στο βιογραφικό του

Ο Τραμπ ενάντια στο βιογραφικό του

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εικόνα του αυτοδημιούργητου δισεκατομμυριούχου, την οποία πασχίζει να εδραιώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, διαψεύδει η βιογραφία του.

Ο Τραμπ, γιος του μεγιστάνα των κατασκευών στη Νέα Υόρκη, Φρεντ Τραμπ, εισχώρησε στον κόσμο των επιχειρήσεων χάρη σε ένα «μικρό» δάνειο ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τον πατέρα του, το 1971.

Εγκαταλείποντας τον τομέα της οικογενειακής δραστηριότητας, ο οποίος μέχρι τον θάνατο του Φρεντ, το 1999, αφορούσε διαμερίσματα στις τότε οικονομικά προσιτές συνοικίες του Μπρούκλιν και του Κουίνς, ο

Ντόναλντ ρίχνεται με πάθος στην ακμάζουσα αγορά του Μανχάταν.

Πρώτη του τολμηρή επένδυση: η ριζική ανακαίνιση του μισοερειπωμένου ξενοδοχείου «Κόμοντορ», το οποίο αναγεννάται ως το υπερπολυτελές «Γκραν Χάιατ». Λίγα χρόνια αργότερα, ο Τραμπ οικοδομεί τον 68 ορόφων «Πύργο Τραμπ» στην Πέμπτη λεωφόρο.

Οι επιχρυσωμένες επιφάνειες των κοινόχρηστων χώρων, η αφειδώλευτη χρήση πράσινου μαρμάρου και επίσης επιχρυσωμένων υδραυλικών συσκευών στα εν λόγω διαμερίσματα κάνουν τις κατοικίες του διάσημες για το κακό τους γούστο, αλλά και περιζήτητες μεταξύ νεόπλουτων μεγιστάνων του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Την ίδια περίοδο, ο Τραμπ επεκτείνεται στην Ινδία, στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στις Φιλιππίνες, κατασκευάζοντας και εκεί ξενοδοχεία και καζίνο, τα οποία πάντα φέρουν το όνομά του.

Από τις τρεις συζύγους του μόνο η πρώτη, Ιβάνα Ζελνίκοβα-Τραμπ, κράτησε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας για εξίσου μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο και ο –πρώην πλέον– σύζυγός της. Η Ζελνίκοβα, Τσέχα αθλήτρια και μοντέλο, εξασφάλισε το 1990 διαζύγιο από τον Τραμπ, τροφοδοτώντας για χρόνια τον ταμπλόιντ Τύπο της Νέας Υόρκης με ιστορίες συζυγικής απιστίας και βίαιης συμπεριφοράς από μέρους του Τραμπ.

Παρότι ο Τραμπ είχε εκδηλώσει ήδη από το 1987 το ενδιαφέρον του για την προεδρία των ΗΠΑ, χρειάστηκε να περιμένει έως τον Ιούνιο του 2015 για να ριχτεί στη μάχη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή