ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σύλληψη 23 υπόπτων για σχέσεις με το ΙΚ

toyrkia-syllipsi-23-ypopton-gia-scheseis-me-to-ik-2119565

Τούρκοι στρατιώτες συνέλαβαν 23 πρόσωπα ως υπόπτους ότι είναι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος καθώς και 21 παιδιά που επιχειρούσαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Οι ύποπτοι, οι εθνικότητες των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, συνελήφθησαν χθες, Σάββατο, ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν στην Τουρκία από τη Συρία περνώντας από την περιοχή του Ελμπεϊλί, στην επαρχία του Κιλίς (νοτιοανατολικά).

"Είκοσι τρείς ύποπτοι ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) συνελήφθησαν μαζί με 21 παιδιά", ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Η Τουρκία έχει κληθεί από τους δυτικούς συμμάχους να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει τη ροή των τζιχαντιστών που περνούν τα σύνορά της προερχόμενοι από τη Συρία. Καθώς τους τελευταίους μήνες έχει πληγεί στο έδαφός της από μια σειρά αιματηρών επιθέσεων που αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος, έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να βελτιώσει την ασφάλεια στα σύνορά της και ο στρατός ανακοινώνει καθημερινά συλλήψεις μαχητών του ΙΚ.

Ο στρατός ανακοίνωσε χθες ότι συνέλαβε την Παρασκευή στην ίδια περιοχή έξι μέλη του ΙΚ καθώς και οκτώ παιδιά που επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα από τη Συρία στην Τουρκία.