Τουρκία: Η αύξηση κρατουμένων οδηγεί σε κατασκευή νέων φυλακών

Τουρκία: Η αύξηση κρατουμένων οδηγεί σε κατασκευή νέων φυλακών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει την κατασκευή 165 νέων φυλακών για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό κρατουμένων, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Today’s Zaman, επικαλούμενη τον Γενικό Διευθυντή Φυλακών και Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων Γιαβούζ Γιλντιρίμ.

Από το 2002, έτος που το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κέρδισε την εξουσία, ο αριθμός των φυλακισμένων αυξήθηκε κατά 287% , σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική σωφρονιστική υπηρεσία, έως τις 13 Ιανουαρίου στην τουρκική επικράτεια υπάρχουν περίπου 355 εγκαταστάσεις κράτησης που στεγάζουν 179.611 κρατούμενους. Οι 170.759 εξ αυτών είναι άνδρες, οι 6.468 είναι γυναίκες και οι 2.348 προσδιορίζονται από τις αρχές ως ανήλικοι.

Όπως σημειώνεται, το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας με τις παρούσες εγκαταστάσεις που διαθέτει, μπορεί να στεγάσει επιπλέον μόλις 565 κρατούμενους.

Το 2002, έτος που το AKP κέρδισε την εξουσία, ο αριθμός των φυλακισμένων ανερχόταν σε 59.429 και τον Ιανουάριο του 2015 έφτασε σε 170.300, σε μια ποσοστιαία αύξηση 287%.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ο πληθυσμός της Τουρκίας αυξήθηκε μόλις 15%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή