Ιταλία: Στη «φάκα» της οικονομικής αστυνομίας ποδοσφαιριστές, παράγοντες και μάνατζερ

Ιταλία: Στη «φάκα» της οικονομικής αστυνομίας ποδοσφαιριστές, παράγοντες και μάνατζερ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατασχέσεις ύψους 12 δισ. ευρώ προχώρησε σήμερα η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας. Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία τα οποία ανήκουν σε παίκτες και ιθύνοντες ομάδων της Α και της Β εθνικής κατηγορίας, αλλά και σε γνωστούς μάνατζερ του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Στην έρευνα ενέχονται συνολικά 58 άτομα. Ανάμεσά τους ο διευθύνων σύμβουλος της Μίλαν Αντριάνο Γκαλιάνι, οι πρόεδροι των ομάδων της Νάπολι και της Λάτσιο, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις και Κλάουντιο Λοτίτο, και ποδοσφαιριστές και πρώην ποδοσφαιριστές Εζεκιέλ Λαβέτσι, Ντιέγκο Μιλίτο, Αντριαν Μούτου, Χερμάν Ντένις και Ερνάν Κρέσπο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τους επιδόθηκαν κλήσεις σε απολογία που αφορούν αδικήματα φορολογικού χαρακτήρα, τα οποία συνδέονται με διαβλητές διαδικασίες αγοράς ποδοσφαιριστών.

Πιο αναλυτικά, κύριο θέμα της έρευνας, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, συνδέεται με την συνήθεια κάποιων μάνατζερ γνωστών ποδοσφαιριστών να εκδίδουν αποδείξεις για την δουλειά τους και να πληρώνονται μόνον από τις ομάδες. Με τον τρόπο αυτό οι ποδοσφαιρικές ομάδες είχαν εξασφαλίσει ότι μπορούσε να εκπέσει το όλο ποσό από το φορολογητέο σύνολο, ενώ παράλληλα οι παίκτες δεν δήλωναν κάποια «πριμ» που λάμβαναν από την κάθε ομάδα τους.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στους ιταλούς εισαγγελείς, το σύστημα αυτό -το οποίο και αφορά την περίοδο 2009 με 2013- κατέστησε δυνατή μια συστηματική φοροδιαφυγή και ωφέλησε στο παρελθόν 35 ομάδες της Α και της Β εθνικής κατηγορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή