ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Πυροβολισμοί σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο

kalifornia-pyrovolismoi-se-stratiotiko-nosokomeio-toy-san-ntiegko-2119815

Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για την παρουσία ενός ενόπλου ούτε θύματα έπειτα από μια πρώτη έρευνα των αρχών στο κτίριο, σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους πάνω έως τους κάτω ορόφους του κτιρίου» κατέδειξε προς το παρόν ότι «δεν υπάρχουν θύματα» αλλά και «ενδείξεις ότι ένα περιστατικό με πυροβολισμούς» σημειώθηκε ή βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Δυνάμεις της αστυνομίας με τη συνοδεία ανδρών της τροχαίας και σκύλων που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για αυτού του είδους τις επιχειρήσεις πραγματοποίησαν «μια πρώτη έρευνα χωρίς να βρουν τίποτα» και ερευνούν εξονυχιστικά αυτή τη στιγμή το κτίριο, περιέγραψε ο Τζον Ναϊλάντερ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΝ των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, η διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο νοτιοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ (CNRSW) ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες «που προέρχονται από έναν και μοναδικό μάρτυρα», στις 08.00 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί στο υπόγειο του κτιρίου 26» του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, του Naval Medical Center του Σαν Ντιέγκο είχε επίσης γνωστοποιήσει στον λογαριασμό του νοσοκομείου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι είχε «λάβει πληροφορίες που έκαναν λόγο για έναν ένοπλο σε δράση» συστήνοντας στους εργαζόμενους να σπεύσουν «να προφυλαχθούν, να κρυφτούν, ή να προσπαθήσουν να περιορίσουν τον ένοπλο».

Ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει, καθώς το στρατιωτικό νοσοκομείο υπάγεται στη δικαιοδοσία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η πόλη του Σαν Ντιέγκο, στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας, φιλοξενεί πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μεταξύ αυτών έναν σημαντικό λιμένα για το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο που στοχοθετήθηκε βρίσκεται στο πάρκο Μπαλμπόα, πολύ κοντά στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων βόρεια της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού (Naval Base San Diego).

Στο κτίριο 26 στεγάζονται τα γραφεία των υπηρεσιών ασφαλείας και διανομής καρτών εισόδου όπως επίσης ένα γυμναστήριο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του νοσοκομείου.

Μετά την επίθεση το 2013 στα γραφεία του Πολεμικού Ναυτικού στο κέντρο της Ουάσιγκτον, στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, όπου έχασαν την ζωή τους 12 άνθρωποι, κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 6 περιστατικά με πυροβολισμούς σε βάσεις του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με τους Navy Times.