Πιέσεις Κέρι στην Κίνα για τη στάση της απέναντι στη Β. Κορέα

Πιέσεις Κέρι στην Κίνα για τη στάση της απέναντι στη Β. Κορέα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιέσεις θα προσπαθήσει να ασκήσει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Κίνα, προκειμένου, με τη στάση της, να χαλιναγωγήσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας.

Ο Τζον Κέρι βρίσκεται στο Πεκίνο προσπαθώντας να χειριστεί τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά την πυρηνική δοκιμή που επιχείρησε η Βόρεια Κορέα, καθώς όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, η Πιονγιάνγκ αποτελεί «μια μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια ασφάλεια».

Η Κίνα είναι η κύρια διπλωματική και οικονομική σύμμαχος της Βόρειας Κορέας και εκεί έγκειται ο ρόλος του Πεκίνου το οποίο όμως καταδίκασε την πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο σχεδιάζει επίσης να συζητήσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τις δραστηριότητες της Κίνας στο επίμαχο σημείο της Νότιας Σινικής Θάλασσας καθώς και το θέμα της ενίσχυσης της κοινωνίας των πολιτών στην Κίνα.

Ο Κέρι δήλωσε ότι ελπίζει πως οι συνομιλίες της Τετάρτης με τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών Wang Yi θα είναι «εποικοδομητικές και θα πάνε προς τα εμπρός».

Σημειώνεται ότι πριν την επίσκεψή του στο Πεκίνο ο Τζον Κέρι είχε επισκεφθεί το Λάος ώστε πριν από την Σύνοδο Κορυφής να διασφαλίσει την συνοχή της χώρας σε σχέση με την υπεράσπιση των θαλάσσιων δικαιωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή