Σάλος στη Βρετανία από τη δήλωση Κάμερον περί «τσούρμου μεταναστών»

Σάλος στη Βρετανία από τη δήλωση Κάμερον περί «τσούρμου μεταναστών»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε την Τετάρτη στη Βρετανία η φράση του Ντέιβιντ Κάμερον «ένα τσούρμο μετανάστες», με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε προσφυγικούς καταυλισμούς στη Βόρεια Γαλλία.

«Συναντήθηκαν στο Καλαί με ένα τσούρμο μετανάστες και είπαν ότι όλοι θα μπορούσαν να έρθουν στη Βρετανία», ήταν τα ακριβή λόγια του Κάμερον, που προκάλεσαν σάλο στο κοινοβούλιο, με αντίπαλους βουλευτές να κάνουν λόγο για «διχαστική» και «σοκαριστική» ρητορική.

«Τα λόγια του Κάμερον ήταν απρεπή για ένα τόσο περίπλοκο και ευαίσθητο θέμα», υπογράμμισε η Ιβέτ Κούπερ, υπεύθυνη του Εργατικού Κόμματος για το προσφυγικό ζήτημα.

Το θέμα βρέθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και στο επίκεντρο των κοινωνικών δικτύων, με αρκετούς χρήστες να θυμίζουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε χρησιμοποιήσει ανάλογες εκφράσεις και πέρσι, όταν είχε αναφερθεί στους μετανάστες με τον χαρακτηρισμό «swarm» (σμήνος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή