Αυστραλία: Πανικός στα σχολεία από ψεύτικες απειλές για βόμβες

Αυστραλία: Πανικός στα σχολεία από ψεύτικες απειλές για βόμβες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν την Παρασκευή σχολεία της Αυστραλίας, έπειτα από συναγερμό για βόμβα στις εγκαταστάσεις τους που αποδείχθηκαν αβάσιμοι, λίγο μετά παρόμοιες απειλές που δέχτηκαν ευρωπαϊκά σχολεία.

Χιλιάδες μαθητές φοιτούν σε διάφορα σχολεία στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας που δέχτηκαν τις απειλές.

Περίπου 20 σχολεία στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Βρετανία παρακολουθούνταν χθες, Πέμπτη, από τις δυνάμεις της τάξης έπειτα από ανώνυμες απειλές.

Την Τρίτη, σχολεία στο Παρίσι και τη Βρετανία είχαν ήδη δεχθεί ανώνυμες απειλές που έκαναν λόγο για την παρουσία παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στο προαύλιό τους, προειδοποιήσεις που αποδείχθηκαν αβάσιμες.

"Η αστυνομία της Βικτόριας μπορεί να επιβεβαιώσει ότι θεωρεί πως ήταν φάρσα οι τηλεφωνικές κλήσεις, αποδέκτες των οποίων ήταν σχολεία της πολιτείας. Γνωρίζουμε ότι σχολεία σε άλλες πολιτείες και σε άλλες χώρες έχουν δεχθεί παρόμοια τηλεφωνήματα το τελευταίο 24ωρο". Ουδεμία απειλή υπάρχει εναντίον των συγκεκριμένων σχολείων, πρόσθεσε η αστυνομία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι διενεργείται έρευνα, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Η Καμπέρα μετέχει στις αεροπορικές επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία και βοηθά στην εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής αυξήθηκε στα τέλη του 2014 στην Αυστραλία, ενώ η νομοθεσία για την εθνική ασφάλεια έγινε αυστηρότερη και διεξήχθησαν επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Επιθέσεις σημειώθηκαν στο έδαφος της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων αυτή που δέχθηκε ένας εργαζόμενος στην αστυνομία, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή