Συνελήφθησαν επικίνδυνοι νονοί της ιταλικής Ντραγκέτα

Συνελήφθησαν επικίνδυνοι νονοί της ιταλικής Ντραγκέτα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη δύο φυγάδων αρχηγών της μαφίας προχώρησε η ιταλική αστυνομία την Παρασκευή, αφού εντόπισε τους δύο άνδρες να ζουν «σαν ζώα», κρυμμένοι σε μία ανθρακαποθήκη στα βουνά της Ρέτζιο Καλάμπρια, κοντά στην πόλη Μαροπάτι της Νότιας Ιταλίας, όπου είχαν δημιουργήσει ένα πραγματικό οπλοστάσιο. «Εμεναν σε μία τσιμεντένια αποθήκη, που ήταν κρυμμένη ανάμεσα σε πυκνά δέντρα και θάμνους», ανέφερε ο εισαγγελέας Φεντερίκο Καφιέρο ντε Ράο. «Ζούσαν μία ψυχρή ζωή, αποκομμένη από την κοινωνία» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι κακοποιοί διατηρούσαν επαφές μόνο με τον υπόκοσμο, ώστε να συνεχίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους. Πρόκειται για δύο από τους πιο επικίνδυνους καταζητούμενους στη χώρα.

Ο 47χρονος Τζουζέπε Φεράρο και ο 37χρονος Τζουζέπε Κρέα αποτελούν υψηλόβαθμα μέλη της Ντραγκέτα, της ισχυρότερης ομάδας οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή. Ο Φεράρο, ο οποίος καταζητείται 18 χρόνια, δικάσθηκε ερήμην και κρίθηκε ένοχος για μία σειρά από βάναυσους φόνους. Ο Κρέα, που είχε εξαφανισθεί πριν από δέκα χρόνια, κατεζητείτο για σύνδεση με τη μαφία και εκβιασμούς.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής κατά της μαφίας, Ρόζι Μπίντι, οι δύο άνδρες εξακολουθούσαν να διαχειρίζονται ενεργά τα ζητήματα της οικογένειας Ντραγκέτα και διατηρούσαν τον έλεγχο στην περιοχή. «Τώρα που η περιοχή ελευθερώθηκε από τους δύο επικίνδυνους φυγάδες, προσκαλώ τον κόσμο να βγει μπροστά και να συνεργασθεί μαζί μας για να ρίξουμε φως στα εγκλήματά τους, όπως τη δολοφονία του Φρανσέσκο Ιντζιτάρι» είπε ο Καφιέρο ντε Ράο. Ο Φρανσέσκο Ιντζιτάρι ήταν ο έφηβος γιος ενός αντιπάλου του Κρέα, που δολοφονήθηκε το 2009. Το 2014 το ιταλικό περιοδικό L’Espresso υποστήριξε ότι ένας ιερέας της τοπικής κοινότητας, ο οποίος εργαζόταν ως κατάσκοπος για τις μυστικές υπηρεσίες του Βατικανού, γνώριζε τον δολοφόνο του νεαρού.

Η σύλληψη του διδύμου αποτελεί σημαντικό γεγονός, καθώς η Ντραγκέτα φέρεται να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης και είναι κατά την αστυνομία το πιο δραστήριο, πλούσιο και ισχυρό συνδικάτο στην Ευρώπη. «Σήμερα είναι ακόμη μία σπουδαία ημέρα γιατί χώρα, η δικαιοσύνη κέρδισε για ακόμη μία φορά και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο» τόνισε ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή