ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερον: Δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό σημείο με την Ε.Ε.

kameron-den-echoyme-ftasei-sto-epithymito-simeio-me-tin-e-e-2120181

Δεν αρκούν οι προτάσεις μεταρρύθμισης της Ε.Ε. με τις οποίες απαντήθηκαν τα βρετανικά αιτήματα, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χθες, λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Παίρνω θάρρος από το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες προτάσεις με δυναμική, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό σημείο», δήλωσε ο κ. Κάμερον στο BBC. «Είναι ενθαρρυντικό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει στο τραπέζι κάποιες προτάσεις, αλλά έχουμε μακρύ δρόμο ακόμα. Θα ακολουθήσουν σκληρές διαπραγματεύσεις αλλά είναι θετικό ότι όσα μου χαρακτήριζαν ως αδύνατα, σήμερα φαίνονται δυνατά. Δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε τίποτα που δεν έχει την ισχύ και το βάρος που χρειαζόμαστε για να επιλύσουμε τα προβλήματα. Θα είμαι υπομονετικός».

Την ίδια στιγμή, για τις συνέπειες ενός ενδεχόμενου Brexit προειδοποιεί η αντιπρόεδρος της Ουέστ Χαμ, Κάρεν Μπρέιντι. Σε επιστολή της προς τους προέδρους άλλων βρετανικών συλλόγων επισημαίνει ότι η συμμετοχή στην Ε.Ε. βοήθησε στις μεταγραφές των παικτών στις βρετανικές ομάδες που χρηματοδοτήθηκαν για να προωθήσουν τον αθλητισμό αλλά και να προσελκύσουν τους παίκτες. «Αν φύγουμε από την Ε.Ε., οι σύλλογοι θα υποστούν ένα σημαντικό πλήγμα, θα δημιουργηθεί αβεβαιότητα για τις μεταγραφές και θα κάνουμε ένα βήμα πίσω για την επόμενη γενιά ποδοσφαιριστών», καταλήγει η Μπρέιντι.
Το ενδεχόμενο Brexit θα απειλήσει και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (EMA), η οποία εγκρίνει όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην Ε.Ε. και εδρεύει στο Λονδίνο. Η ενδεχόμενη μετεγκατάστασή της θα καθυστερήσει σημαντικά την αδειοδότηση των νέων σκευασμάτων.