Πέθανε η Τόλι Άντερσον του συγκροτήματος Jefferson Airplane

Πέθανε η Τόλι Άντερσον του συγκροτήματος Jefferson Airplane

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τόλι Άντερσον, η πρώτη ερμηνεύτρια του συγκροτήματος Jefferson Airplane, πέθανε την περασμένη Πέμπτη, την ίδια ημέρα που άφηνε την τελευταία του πνοή και ο κιθαρίστας και συνιδρυτής του διάσημου συγκροτήματος, ο Πολ Κάντνερ.

Η Σίνιε Τόλι Άντερσον, που έγινε γνωστή ως η πρώτη τραγουδίστρια του συγκροτήματος της ψυχεδελικής ροκ μουσικής, τη δεκαετία του 1960, απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών. Τα αίτια του θανάτου της δεν διευκρινίστηκαν.

Ο Κάντνερ, που ήταν συνομήλικός της, πέθανε και αυτός την Πέμπτη από καρδιακή προσβολή.

"Μια γλυκιά γυναίκα έφυγε από κοντά μας. Φαντάζομαι ότι εκείνη και ο Πολ ξύπνησαν στον παράδεισο και είπαν: Ε, τι κάνεις εσύ εδώ; Ας φτιάξουμε ένα συγκρότημα", έγραψε στο Facebook ο τραγουδιστής Μάρτι Μπάλιν.

Μολονότι ήταν παρούσα στην αφετηρία της "περιπέτειας" του συγκροτήματος και συμμετείχε στο πρώτο άλμπουμ, το Jefferson Airplane Takes Off το 1966, η Άντερσον εγκατέλειψε το γκρουπ την ίδια χρονιά για να μεγαλώσει το παιδί της. Τη θέση της στο συγκρότημα πήρε η Γκρέις Σλικ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή