Νεκρός Βρετανός τουρίστας που ποδοπατήθηκε από ελέφαντα στην Ταϊλάνδη

Νεκρός Βρετανός τουρίστας που ποδοπατήθηκε από ελέφαντα στην Ταϊλάνδη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΜΟΥΙ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ). Ποδοπατήθηκε από ελέφαντα με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας Βρετανός τουρίστας που παραθέριζε με την οικογένειά του στο νησί Σαμούι στον κόλπο της Ταϊλάνδης. Πρόκειται, δυστυχώς, μόνο για την πιο πρόσφατη επίθεση από παχύδερμο. Τα πελώρια ζώα, αξίζει να σημειωθεί, χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στην Ταϊλάνδη και άλλα κράτη της νοτιοανατολικής Ασίας προς τέρψιν των τουριστών.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την ταϊλανδική αστυνομία ονομαζόταν Γκάρεθ Κρόου και ήταν 36 ετών, είχε πάει μαζί με την κόρη του για βόλτα με τον ελέφαντα, το απόγευμα της Δευτέρας, και κάθονταν στο ειδικό ξύλινο κάθισμα που στερεώνεται στην πλάτη του ζώου. Ομως, αυτή τη φορά το παχύδερμο, για άγνωστο λόγο, τους έριξε καταγής. Ο αρχηγός της αστυνομικής δύναμης του Σαμούι, Παϊμπούν Ομάρκ, πιθανολογεί ότι αίτιο της οργής του ελέφαντα ήταν ο υπερβολικά ζεστός καιρός και το γεγονός ότι δεν είχε συνηθίσει τον χειριστή του (μαχούτ). Οι μαχούτ εκπαιδεύουν και ελέγχουν τα παχύδερμα, οικοδομώντας με τα χρόνια έναν δεσμό εμπιστοσύνης με τα ζώα.

Ομως, ο άτυχος Βρετανός τουρίστας βρέθηκε μετά την πτώση του σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση καθώς είχε προσθετικό πόδι και δεν μπόρεσε να τρέξει αρκετά γρήγορα για να γλιτώσει από την καταστρεπτική μανία του ζώου. Η κόρη του και ο μαχούτ, από τη Μιανμάρ, τραυματίστηκαν ελαφρά, όμως κατάφεραν να ξεφύγουν.

Η αστυνομία, που βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος, κατάφερε να κάνει ηρεμιστική ένεση στον ελέφαντα, που ονομάζεται Γκολφ, και γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο.

Στην Ταϊλάνδη ζουν περίπου τέσσερις χιλιάδες εξημερωμένοι ελέφαντες, πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούνται για να κάνουν βόλτα τους τουρίστες. Στη χώρα ζουν και 2.500 άγρια παχύδερμα. Τον Αύγουστο, ένας μανιασμένος ελέφαντας σκότωσε τον μαχούτ του, ενώ μετέφερε στην πλάτη του τρεις τρομοκρατημένους τουρίστες.

Η αλήθεια είναι πως η χρήση των ζώων στην Ταϊλάνδη για διάφορες τουριστικές δραστηριότητες βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά τις αποκαλύψεις φιλοζωικών οργανώσεων. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η δικαστική διαμάχη της ταϊλανδικής κυβέρνησης με τον λεγόμενο «ναό των τίγρεων», καθώς οι υπεύθυνοι αρνούνται να παραδώσουν εκατοντάδες μεγάλα αιλουροειδή, παρότι τα κατέχουν παρανόμως. Αυτά τα θηλαστικά, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, αποτελούν προστατευόμενο είδος. Ο επισκέπτης στην Ταϊλάνδη, όμως, συχνά τα βλέπει στα χέρια ντόπιων, που χρεώνουν τους τουρίστες για να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή