Δέσμευση για παροχή 11 δισ. δολαρίων στους Σύρους πολίτες από την διάσκεψη δωρητών

Δέσμευση για παροχή 11 δισ. δολαρίων στους Σύρους πολίτες από την διάσκεψη δωρητών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χώρες και οι οργανισμοί που συμμετείχαν σήμερα στο Λονδίνο στη διεθνή διάσκεψη των δωρητών για τη Συρία δεσμεύτηκαν να παράσχουν 11 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020 προκειμένου να βοηθήσουν τους Σύρους πολίτες.

«Στη σημερινή διάσκεψη συγκεντρώθηκε το μεγαλύτερο ποσό που έχει μαζευτεί ποτέ σε μία ημέρα για την αντιμετώπιση μιας ανθρωπιστικής κρίσης», είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Αυτό που επιτεύχθηκε σήμερα δεν είναι μια λύση στην κρίση. Χρειάζεται ακόμη να δούμε την πολιτική μετάβαση», συνέχισε.

«Όμως με τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν σήμερα, το μήνυμά μας προς τον συριακό λαό και την περιοχή είναι σαφές: θα σταθούμε στο πλευρό σας και θα σας στηρίξουμε για όσο διάστημα χρειαστεί», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον είπε ότι οι δωρητές υποσχέθηκαν να δώσουν 6 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και άλλα 5 δισεκ. μέχρι το 2020.

Με τα ποσά που θα αποδεσμευτούν θα δημιουργηθούν μέχρι το 2018 1,1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας για τους Σύρους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής τους στις χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση της διάσκεψης.

Υπολογίζεται ότι λόγω του πολέμου στη Συρία 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες (Ιορδανία, Λίβανος, Τουρκία, Ιράκ και Αίγυπτος) ενώ εκατοντάδες χιλιάδες προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη, συχνά ρισκάροντας την ίδια τη ζωή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή