Κυπριακό: Κοινή επίσκεψη των επικεφαλής των διαπραγματεύσεων στο κτίριο της Κομισιόν

Κυπριακό: Κοινή επίσκεψη των επικεφαλής των διαπραγματεύσεων στο κτίριο της Κομισιόν

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ιστορική πρώτη κοινή επίσκεψη, βρέθηκαν την Πέμπτη στο κτίριο της Ευρωπαϊκης Επιτροπής οι επικεφαλής των κυπριακών διαπραγματεύσεων, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, για να συζητήσουν με τους πιο κοντινούς συνεργάτες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.-Κ. Γιούνκερ σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε για λίγο ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ, θέλοντας να καλωσορίσει τους δύο διαπραγματευτές. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον ρόλο της Επιτροπής στο πλαίσιο της διαδικασίας, μετά την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ στο νησί τον περασμένο Ιούλιο και τον διορισμό του Πίτερ Βαν Νούφελ στις συνομιλίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «συμφωνήθηκε να αποσταλεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση αλλά και οι απαραίτητοι ανθρώπινοι πόροι, για να διευκολυνθεί κυρίως η προσαρμογή της τουρκοκυπριακής Κοινότητας προς το κοινοτικό κεκτημένο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή