ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο ιδρυτής των Earth, Wind & Fire

whi

Ο Μορίς Γουάιτ, ιδρυτής και ηγέτης του συγκροτήματος Earth, Wind & Fire, πέθανε στο Λος Ατζελες σε ηλικία 74 ετών.

Σύμφωνα με τον ατζέντη του συγκροτήματος, ο Γουάιτ πέθανε στο σπίτι του, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η αιτία θανάτου δεν έγινε γνωστή αλλά ο Γουάιτ είχε ανακοινώσει το 2000 ότι έπασχε από Πάρκινσον.

"Ο αδερφός μου, ήρωας και καλύτερός μου φίλος έσβησε ήρεμα χθες βράδυ στον ύπνο του", έγραψε ο αδερφός του και μέλος του συγκροτήματος, Βερντίν Γουάιτ, σε δήλωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook. "Ενώ ο κόσμος έχασε άλλον έναν μεγάλο μουσικό και θρύλο, η οικογένειά μας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας καθώς ξεκινάμε μια πολύ δύσκολη και μεγάλη μεταβατική περίοδο στη ζωή μας. Σας ευχαριστούμε για τις προσευχές και τις ευχές σας".

Οι Earth, Wind & Fire ιδρύθηκαν από τον Γουάιτ, που ήταν ντράμερ, το 1969, αφού μετακόμισε από το Σικάγο στο Λος Άντζελες. Ηταν ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της δεκαετίας του '70, με πολλές μεγάλες επιτυχίες όπως τα “Shining Star,” “September,” "Boogie Wonderland", “That’s the Way of the World”, “Got to Get You Into My Life”.  Ο ήχος τους είχε τις βάσεις του στο  rhythm and blues αλλά υπερέβαινε τα μουσικά σύνορα και προσέλκυε ευρύ κοινό. Είχαν κερδίσει έξι βραβεία Γκράμι.

Ο Γουάιτ σταμάτησε να περιοδεύει με το συγκρότημα το 1994 λόγω υγείας αλλά παρέμεινε ενεργός στη δημιουργία τραγουδιών και την παραγωγή των δίσκων του συγκροτήματος.