Απειλεί με παραίτηση ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Απειλεί με παραίτηση ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΕΒΟ. Με παραίτηση απείλησε χθες ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις κατηγορίες πολιτικών συμμάχων του προέδρου Ποροσένκο, που τον φέρουν να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητα σκιωδών οικονομικών συμφερόντων και να καθυστερεί εσκεμμένα την επιβολή μεταρρυθμίσεων.

«Η κυβέρνησή μου ανέλαβε τα καθήκοντά της ως ομάδα και θα συνεχίσει να εργάζεται ως τέτοια. Αν η προεδρία αποφασίσει ότι η ομάδα αυτή πρέπει να αλλάξει, τότε θα αποχωρήσουμε όλοι μαζί» είπε ο 41χρονος πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής του ομιλίας, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Η σοβούσα πολιτική κρίση στη χώρα οξύνθηκε την Τετάρτη, ύστερα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Αϊβάρας Αμπρομαβίσιους.

Ο γεννημένος στη Λιθουανία υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε ανώτατο στέλεχος του κόμματος του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για προσπάθεια διορισμού συμμάχων του σε ανώτατους θώκους υπουργείων, αλλά και για παρεμπόδιση των σχεδίων του υπουργείου Οικονομικών για εξυγίανση κρατικών βιομηχανιών από τον ασφυκτικό έλεγχο που ασκούν σε αυτές Ουκρανοί ολιγάρχες.

Ο Αμπρομαβίσιους είχε εξασφαλίσει τους επαίνους των Δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας για τις προσπάθειές του να καταστήσει διαφανέστερες τις επιχειρηματικές πρακτικές στη χώρα, καθώς και να προωθήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της βιομηχανίας. Σε χθεσινή του δήλωση, ο πρόεδρος Ποροσένκο προανήγγειλε ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή