Ξέσπασμα Ερντογάν κατά Ουάσιγκτον

Ξέσπασμα Ερντογάν κατά Ουάσιγκτον

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Την οργή του εξέφρασε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου στην ελεγχόμενη από κουρδική αντάρτικη οργάνωση συριακή πόλη Κομπάνι, καλώντας την Ουάσιγκτον να επιλέξει μεταξύ της Τουρκίας και των εκεί «τρομοκρατών».

Αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Αμερικανό διπλωμάτη και ειδικό απεσταλμένο της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, Μπρετ Μαγκέρκ, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με μέλη των Κουρδικών Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG), που ελέγχουν το Κομπάνι.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε μετά τον αποκλεισμό του πολιτικού σκέλους των Λαϊκών Μονάδων, του PYD, από τις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη. Η Αγκυρα είχε απειλήσει με αποχή από τις συνομιλίες, εφόσον οι διοργανωτές προσκαλούσαν το PYD. «Επισκέπτεται το Κομπάνι την ώρα της διεξαγωγής συνομιλιών στη Γενεύη και τιμάται με πλακέτα από λεγόμενο στρατηγό του YPG; Πως μπορούμε να εμπιστευθούμε έτσι την Ουάσιγκτον; Ποιος είναι ο εταίρος τους; Εγώ ή οι τρομοκράτες στο Κομπάνι;» είπε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους ενώ επέστρεφε από την επίσημη επίσκεψή του στη Λατινική Αμερική και τη Σενεγάλη.

«Συμφωνείτε ότι το PKK είναι τρομοκρατική οργάνωση; Γιατί τότε δεν εντάσσετε το YPG και το Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης των Κούρδων (PYD) στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος. Η Αγκυρα θεωρεί τα YPG και PYD «παραφυάδες» του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή