Καμερον: «Θα συρρεύσουν οι πρόσφυγες αν βγούμε από Ε.Ε.»

Καμερον: «Θα συρρεύσουν οι πρόσφυγες αν βγούμε από Ε.Ε.»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Χιλιάδες πρόσφυγες μπορεί να συρρεύσουν στη Μεγάλη Βρετανία από τη Γαλλία εάν οι Βρετανοί ψηφοφόροι αποφασίσουν να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, προειδοποίησε χθες εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Επικριτές του Βρετανού πρωθυπουργού χαρακτήρισαν τη δήλωση αυτή «έναρξη εκστρατείας φόβου», με στόχο να πεισθούν οι ψηφοφόροι να εγκρίνουν την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ενωση.

«Η σχέση μας με τη Γαλλία στηρίζεται εν μέρει στο γεγονός ότι είμαστε εταίροι στην Ευρώπη. Αν εγκαταλείψουμε την Ενωση, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι έλεγχοι αυτοί, που εμποδίζουν τους πρόσφυγες να φθάσουν στη χώρα μας, θα συνεχισθούν. Αν οι έλεγχοι αυτοί διακοπούν, όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στις γαλλικές ακτές που το μόνο που επιθυμούν είναι να περάσουν στη Μεγάλη Βρετανία και θα το κάνουν. Τίποτα δεν θα υπάρχει για να εμποδίσει χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν τη Μάγχη μέσα σε μία νύχτα», είπε ο εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον.

Πολλοί, όμως, ακόμη και μέσα στο κυβερνών κόμμα, κατηγορούν τον Ντέιβιντ Κάμερον για την άρνησή του έστω και να συζητήσει σοβαρά την προοπτική εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε., ενώ οι οπαδοί του Brexit χαρακτήρισαν τις παραπάνω δηλώσεις εκπροσώπου του πρωθυπουργού «χορογραφία φόβου».

«Ο πρωθυπουργός κατέφυγε τώρα σε απόπειρα τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος. Η συμφωνία που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή αφορά την καταγραφή αιτούντων άσυλο στο Καλαί και έχει υπογραφεί με τη Γαλλία και όχι με την Ε.Ε. Η συμφωνία αυτή δεν θα άλλαζε εάν ψηφίζαμε υπέρ της εξόδου από την Ενωση», ανέφερε χθες ο συνιδρυτής του κινήματος Leave.EU (Ας βγούμε από την Ε.Ε.), Ααρόν Μπανκς.

Την κατάργηση των ελέγχων στο Καλαί έχει, όμως, ζητήσει και η δήμαρχος της γαλλικής πόλης, Νατασά Μπουσάρ, η οποία καλεί τη Μεγάλη Βρετανία να «αναλάβει τις ευθύνες της».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή