Συνελήφθη βετεράνος πλαστογράφος

Συνελήφθη βετεράνος πλαστογράφος

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθόλου χρόνο δεν έχασε ο Τζέρεμι Ουίλσον για να επιστρέψει σε μια ζωή πλαστογραφίας και απάτης, μετά την αποφυλάκισή του από ομοσπονδιακό σωφρονιστήριο του Νιου Χαμσάιρ τον περασμένο Νοέμβριο. Στις 19 Νοεμβρίου, ο Ουίλσον αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει ποινή έξι ετών, μετά την καταδίκη του για πλαστογραφία ταυτότητας αξιωματικού του αμερικανικού στρατού στην πολιτεία της Μοντάνα, για πλαστογραφία υπογραφής δικαστή και για κλοπή αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, στις 23 Δεκεμβρίου ο Ουίλσον ταξίδευε στη Νέα Υόρκη, στο τιμόνι πολυτελούς τζιπ, το οποίο είχε ενοικιάσει με πλαστογραφημένη επιταγή. Ο 42χρονος πολύπειρος απατεώνας είχε εμφανιστεί στον υπάλληλο του γραφείου ενοικίασης ως τραυματίας βετεράνος, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ από τα πεδία μαχών του Αφγανιστάν.

Στο Μανχάταν νοικίασε πολυτελές διαμέρισμα σε ουρανοξύστη της πόλης, πληρώνοντας το ενοίκιό του με μετρητά, τα οποία είχε αποκτήσει πλαστογραφώντας τραπεζική επιταγή.

Μετά τη σύλληψή του την περασμένη Δευτέρα, η αστυνομία εντόπισε περισσότερες από 200 πλαστογραφημένες επιταγές από επιχειρήσεις της Βοστώνης, τρεις κλεμμένους υπολογιστές από το πανεπιστήμιο ΜΙΤ της πόλης, μεγάλο αριθμό στρατιωτικών στολών, παράσημο ανδρείας του Αργυρού Αστρου και παράσημο τραυματισμού στο πεδίο της μάχης, Μοβ Καρδιά.

Μεταξύ των πλαστών εγγράφων, που εντόπισαν οι Αρχές, βρίσκονταν και δύο πλαστά διαβατήρια, με το πιο πρόσφατο –ψεύτικο– όνομα του Ουίλσον, Ιερεμίας Ασίμοφ-Μπέκμαν, καθώς και 24.000 δολάρια σε χαρτονομίσματα.

Ο συλληφθείς έχει χρησιμοποιήσει τόσα ψεύτικα ονόματα κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, που η αστυνομία υποπτεύεται ότι το «Ουίλσον» ίσως να μην είναι το πραγματικό του.

«Πρόκειται για επαγγελματία της απάτης, που παρίστανε τον ήρωα πολέμου και αξιοποιούσε την ιστορία αυτή για να εξαπατά τα θύματά του», λέει ο Ανχελ Μελέντεζ, πράκτορας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, αρμόδιος για την έρευνα.

Ο Ουίλσον οδηγήθηκε την Τετάρτη ενώπιον του κακουργιοδικείου της Νέας Υόρκης, όπου του απαγγέλθηκαν μεταξύ άλλων κατηγορίες διακεκριμένης απάτης, πλαστοπροσωπίας και κλεπταποδοχής. Ο εισαγγελέας Ντιέγκο Ντίαζ αποκάλεσε τον Ουίλσον «ξεδιάντροπο εγκληματία, που πέρασε όλη την ενήλικη ζωή του εξαπατώντας ανθρώπους», για να αποκαλύψει ότι ο κατηγορούμενος έχει ήδη καταδικαστεί στις πολιτείες Κολοράντο, Οχάιο, Πενσιλβάνια, Μοντάνα και Καλιφόρνια.

Κατά καιρούς, ο Ουίλσον εμφανιζόταν ως Καναδός ή Ιρλανδός υπήκοος. Στη Βοστώνη, κατάφερε να διεισδύσει στο ΜΙΤ, από όπου έκλεψε υπολογιστές και πιστωτική κάρτα του πανεπιστημίου, με την οποία ενοικίασε πολυτελές διαμέρισμα, παριστάνοντας στέλεχος των Βρετανικών Αερογραμμών.

Εχοντας πλαστογραφήσει την υπογραφή επιχειρηματία της Βοστώνης, ο Ουίλσον νοικίασε τζιπ BMW X3, αξίας άνω των 50.000 δολαρίων. Εχοντας μεταβεί στη Νέα Υόρκη με το «τζιπ του», χρησιμοποίησε τα πλαστά στοιχεία του ανύπαρκτου «Ασίμοφ-Μπέκμαν» για να νοικιάσει διαμέρισμα δύο δωματίων σε ουρανοξύστη του Μανχάταν. Η αγάπη του, όμως, για το τζιπ ήταν αυτή που τον πρόδωσε. Αφού η αστυνομία εντόπισε το όχημα, κατόρθωσε να συλλάβει τον Ουίλσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή