Παιδικό κουκλοθέατρο εξυμνούσε τρομοκράτες

Παιδικό κουκλοθέατρο εξυμνούσε τρομοκράτες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αστυνομία κατέληξαν δύο μαριονετίστες που συμμετείχαν σε παράσταση παιδικού κουκλοθεάτρου στη Μαδρίτη καθώς, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, με το έργο τους εξυμνούσαν την τρομοκρατική δράση των Βάσκων αυτονομιστών της ΕΤΑ. Ηδη ασκήθηκαν διώξεις εναντίον των δύο καλλιτεχνών για την εξύμνηση της τρομοκρατίας. Το ζήτημα γεννήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι καλλιτέχνες ανάρτησαν πανό πάνω στο οποίο αναγραφόταν λογοπαίγνιο που περιελάμβανε και τη φράση «Ζήτω η ΕΤΑ». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από δικαστικές πηγές, και άλλες σκηνές της παράστασης, όπως ο απαγχονισμός ενός δικαστή και ο βιασμός μιας καλόγριας, προκάλεσαν σοκ στους θεατές.

Η δήμαρχος της Μαδρίτης, Μανουέλα Καρμένα, σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε τις πράξεις των δύο καλλιτεχνών «προσβλητικές και άκαιρες», ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι το έργο, που αποτελούσε μέρος των εορτασμών για το καρναβάλι της Μαδρίτης, «κατέβηκε».

Ωστόσο, ως φαίνεται, τα πράγματα δεν τελείωσαν εδώ, αφού μια οργάνωση στήριξης των θυμάτων της τρομοκρατίας ανάρτησε στο Twitter σχόλιο με το οποίο ζητάει την απομάκρυνση της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού Σίλια Μάγερ και δεσμεύεται να κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον των υπευθύνων της παράστασης.

Ο θίασος, με έδρα τη Γρανάδα, είχε στο παρελθόν πραγματοποιήσει παραστάσεις σε εκδηλώσεις που οργάνωναν αναρχικοί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή