ΚΟΣΜΟΣ

Ειντε: Δεν είναι δύσκολο θέμα η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας

eide

Ως ουσιώδης χαρακτηρίζεται η συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών, κ. Έιντε.

Βασικό θέμα συζήτηση ήταν τα οικονομικά της λύσης, με τον κ. Έιντε να δηλώνει πως πρόκειται για διαδικασία μέσα από την οποία αναζητείται ένας συνδυασμός διαφόρων στοιχείων, όπως δωρητών, επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα και μια σειρά εργαλείων και εγγυήσεων που μαζί μπορούν να χρηματοδοτήσουν μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Κ» το ζήτημα των οικονομικών της λύσης παραμένει γρίφος εφόσον δεν έχει καταγραφή κινητικότητα που να αποφέρει μια πρόγευση αποτελέσματος.

Το προηγούμενο διάστημα μάλιστα, υπήρχε και δυσφορία επί του ζητήματος από κυβερνητικούς κύκλους, οι οποίοι το θεωρούν ως μείζον στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού.

Ο κ. Έιντε πάντως, παρέπεμψε μιλώντας και για τη μετεξέλιξη της Κυπριακής στο Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014, προσθέτοντας πως αυτό το θέμα δεν είναι κάτι δύσκολο στο τέλος της ημέρας.