Το FBI επιβεβαίωνει ότι διεξάγει έρευνα για τα email της Χίλαρι Κλίντον

Το FBI επιβεβαίωνει ότι διεξάγει έρευνα για τα email της Χίλαρι Κλίντον

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίσημη επιβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα για την αλληλογραφία μέσω του ιδιωτικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υποψήφιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον προέβη την Τρίτη το FBI, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικανών.

Σε σχετική επιστολή από το FBI, δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών ή το περιεχόμενό τους, ωστόσο η υπόθεση προκαλεί πλήγμα στην εκστρατεία της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι η έρευνα σχετικά με την ιδιωτική αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον απέχει πολύ από το να αποτελέσει μια "επαλήθευση ασφαλείας" ρουτίνας, όπως εκείνη το παρουσιάζει» αναφέρει, από τον πλευρά του, Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Αυτή η αναζωπύρωση (της υπόθεσης) υπενθυμίζει ότι δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Χίλαρι Κλίντον προκειμένου να αναλάβει την προεδρία», προστίθεται στην ανακοίνωση των Ρεπουμπλικανών που κατηγορούν την πρώην ΥΠΕΞ ότι «έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική ασφάλεια» αλλά και ευαίσθητες πληροφορίες καθώς διατηρούσε τον λογαριασμό του ιδιωτικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν επίσης ιδιωτικό διακομιστή, μια πρακτική που απαγορεύεται βάσει των κανόνων της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης και δημόσιας διοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή