Προεκλογικός πυρετός στη Νότια Καρολίνα

Προεκλογικός πυρετός στη Νότια Καρολίνα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χίλαρι Κλίντον προσδοκά την προκριματική εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί για το Δημοκρατικό Κόμμα στις 27 Φεβρουαρίου στη Νότια Καρολίνα, καθώς είναι η πρώτη πολιτεία όπου η πλειονότητα των ψηφοφόρων είναι Αφροαμερικανοί. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στηρίζεται σε αυτό το κομμάτι των εκλεκτόρων όχι μόνο στη Νότια Καρολίνα, αλλά και στις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν τη «σούπερ Τρίτη» (1η Μαρτίου) σε έξι νότιες πολιτείες. Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των NBC News/ Wall Street Journal, στα τέλη του περασμένου μήνα, δίνει στη Χίλαρι Κλίντον 64% στις προκριματικές εκλογές στη Νότια Καρολίνα, έναντι 27% που δίνει στον γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς. Στους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 74% έναντι 17%.

Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο εύκολα για τη Χίλαρι Κλίντον, καθώς πολιτικοί αναλυτές πιθανολογούν ότι οι Αφροαμερικανοί ψηφοφόροι ενδεχομένως να την εγκαταλείψουν και να ψηφίσουν τον Σάντερς μόλις ενημερωθούν για τις προοδευτικές πολιτικές του. Μια, όμως, πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές της προεκλογικής εκστρατείας του Σάντερς είναι να βρουν έναν τρόπο ώστε οι Αφροαμερικανοί ψηφοφόροι να πληροφορηθούν την ατζέντα του. Πάντως, οι Αφροαμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν τη Χίλαρι Κλίντον. Την ίδια στιγμή, αναβρασμός και στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προκριματικών εκλογών στη Νότια Καρολίνα, που θα διεξαχθούν για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις 20 Φεβρουαρίου. Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση (Real Clear Politics) δίνει προβάδισμα, πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες, στον Ντόναλντ Τραμπ έναντι του γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή