Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων στην επαρχία του Χαλεπιού

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων στην επαρχία του Χαλεπιού

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε σήμερα τομείς που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις στην επαρχία του Χαλεπιού, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε τομείς που ανακατέλαβαν πρόσφατα από τους αντάρτες οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην επαρχία του Χαλεπιού, κυρίως στον τομέα Μίνιγκ.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου απείλησε σήμερα με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία κατά του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκρατική οργάνωση.

"Μπορούμε αν χρειαστεί να λάβουμε στη Συρία τα ίδια μέτρα όπως στο Ιράκ και στο Καντίλ", δήλωσε ο Νταβούτογλου σε ομιλία που εκφώνησε στην Ερζιντζάν (ανατολική Τουρκία) και μεταδόθηκε τηλεοπτικά, αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Τουρκία το 2015 εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βουνό αυτό στο βόρειο τμήμα του Ιράκ που είναι το προπύργιό του. "Περιμένουμε από τους φίλους και τους συμμάχους μας να μας υποστηρίξουν", πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή