Ισραήλ: Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Εχούντ Ολμερτ

Ισραήλ: Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Εχούντ Ολμερτ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμερτ, ένας από τους άλλοτε πολλά υποσχόμενους πολιτικούς της χώρας, πέρασε τις πύλες της φυλακής Μαασιγιάχου στην πόλη Ράμλα προκειμένου να εκτίσει ποινή 19 μηνών για δωροληψία και παρακώλυση της δικαιοσύνης. Αφού έφτασε με τη συνοδεία αυτοκινητοπομπής και σωματοφυλάκων, ο 70χρονος Ολμερτ οδηγήθηκε από αξιωματούχους της Σιν Μπετ στην ειδική πτέρυγα 10 για τροφίμους που δεν μπορούν να τοποθετηθούν στις γενικές πτέρυγες για διάφορους λόγους. Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, ο Εχούντ Ολμερτ συνέχισε να υποστηρίζει την αθωότητά του. «Κατά τη διάρκεια της μακράς μου καριέρας έκανα κι εγώ λάθη, αν και κανένα από αυτά δεν ήταν εγκληματικής φύσεως κατά τη γνώμη μου», είπε ο ίδιος. «Ως πρωθυπουργός επιφορτίσθηκα με τη μεγαλύτερη ευθύνη της προστασίας των Ισραηλινών πολιτών και σήμερα είμαι εκείνος που θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα», συνέχισε. «Με βαριά καρδιά αποδέχομαι την ποινή μου σήμερα, κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο», κατέληξε.

Ο Εχούντ Ολμερτ κρίθηκε ένοχος το 2014 για διαφθορά σε σχέση με το κατασκευαστικό πρόγραμμα ανέγερσης συγκροτήματος κατοικιών στην Ιερουσαλήμ.

Αρχικά, είχε λάβει ποινή φυλάκισης έξι ετών, αλλά στη συνέχεια η ποινή μειώθηκε στους 18 μήνες. Την περασμένη εβδομάδα, προστέθηκε στην ποινή του ένας μήνας φυλάκιση, ενώ υπάρχει πιθανότητα περαιτέρω επέκτασής της.

Την ίδια στιγμή, Ισραηλινοί στρατιώτες και εκατοντάδες νεαροί Παλαιστίνιοι συγκρούσθηκαν τη Δευτέρα σε κατασκήνωση προσφύγων της Δυτικής Οχθης, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 28 άτομα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή