Αγνωστο το κίνητρο για τις επιθέσεις στο Μίσιγκαν

Αγνωστο το κίνητρο για τις επιθέσεις στο Μίσιγκαν

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεράνθρωπες προσπάθειες να βρουν το κίνητρο που μετέβαλε έναν «συνηθισμένο», κατά τα φαινόμενα, άνθρωπο σε κατά συρροή δολοφόνο καταβάλλουν οι Αρχές του Μίσιγκαν καθώς, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Καλαμαζού έξι άτομα και τραυματίστηκαν δύο, ηλικίας από 14 μέχρι 74 ετών, σε τρεις ασύνδετες μεταξύ τους επιθέσεις.

Ως ύποπτο δράστη οι Αρχές συνέλαβαν, έξι ώρες μετά την έναρξη των φονικών επιθέσεων, τον Τζέισον Ντάλτον, 45 ετών, αυτοκινητιστή στην εταιρεία ταξί Uber, με λευκό ποινικό μητρώο, ο οποίος φαίνεται ότι τον χρόνο που μεσολάβησε μεταξύ των φονικών μετέφερε τους πελάτες του, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Τη χρονιά που πέρασε στις ΗΠΑ σημειώθηκαν πολλές ομαδικές δολοφονίες, όπως στην εκκλησία του Τσάρλεστον, σε κολέγιο του Ορεγκον, αλλά και σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας.

Επί του παρόντος, οι Αρχές δεν έχουν κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει το κίνητρο του δράστη, αν και ο εισαγγελέας της κομητείας Καλαμαζού, Τζέφρι Γκέτινγκ, δήλωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες πως κάτι συνέβαινε στη ζωή του Ντάλτον. Γείτονες του Ντάλτον, πάντως, τον περιγράφουν ως ευγενή και ήσυχο άνθρωπο, ενίοτε, όμως, παρανοϊκό. Είχε, άλλωστε, κινήσει την προσοχή τους καθώς κατά διαστήματα άνοιγε την πίσω πόρτα του σπιτιού του, όπου έμενε με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, και πυροβολούσε.

Μία από τις πελάτισσες του ταξί τη νύχτα των επιθέσεων, η Σάρα Ρέινολντς, ανέφερε ότι ο Ντάλτον τής ομολόγησε ότι είχε κάποιες κακές αξιολογήσεις στην Uber, αλλά δεν ήθελε να επεκταθεί περισσότερο. «Φαινόταν λίγο ντροπαλός και παράξενος, όμως έμοιαζε γενικά φυσιολογικός», τόνισε η Ρέινολντς.

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος πελάτης της ίδιας βραδιάς, ο Ματ Μέλεν, δήλωσε ότι στη διαδρομή του ο Ντάλτον συμπεριφερόταν πολύ παράξενα, ανέπτυσσε υπερβολική ταχύτητα, δεν σταμάτησε σε στοπ και άλλαζε διαρκώς λωρίδες κυκλοφορίας. Μόλις αποβιβάστηκε κάλεσε την αστυνομία και τηλεφώνησε στην εταιρεία Uber. Λίγη ώρα αργότερα, άρχισε η νύχτα τρόμου.

Ο Ντάλτον συνελήφθη δύο ώρες μετά το τελευταίο φονικό συμβάν και στο όχημά του βρέθηκε ένα ημιαυτόματο όπλο που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις. Aργά χθες το απόγευμα, ο Ντάλτον επρόκειτο να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου και όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας στο CNN, «θα του απαγγελθούν κατηγορίες για έξι ανθρωποκτονίες, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας αλλά και για πληθώρα άλλων αδικημάτων, όπως είναι οπλοχρησία και άλλα. Αν κριθεί ένοχος θα καταδικαστεί σε ισόβια δεσμά χωρίς το δικαίωμα αναστολής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή