Λιβύη: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε συγκρούσεις με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Λιβύη: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε συγκρούσεις με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κοντά στην Τρίπολη σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και των μαχητών του στρατιωτικού συμβουλίου της Σαμπράτα, γνωστοποίησε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Τέσσερις μαχητές του στρατιωτικού συμβουλίου, που πρόσκειται στον συνασπισμό των πολιτοφυλάκων Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης) που ελέγχει την πρωτεύουσα Τρίπολη, σκοτώθηκαν στις μάχες που εκτυλίχθηκαν σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τη Σαμπράτα, επισήμανε ο Χουσέιν αλ Νταουάντι, ο δήμαρχος της πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα.

Το στρατιωτικό συμβούλιο διεξήγαγε σήμερα πολλές εφόδους στα περίχωρα της Σαμπράτα αναζητώντας μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, διευκρίνισε ο Νταουάντι.

Κατά τη διάρκεια μίας από τις εφόδους αυτές σε ένα αγροτικό οίκημα στον τομέα αλ Νάχντα, ξέσπασαν συγκρούσεις, με αποτέλεσμα τον θάνατο των τεσσάρων μαχητών.

Το στρατιωτικό συμβούλιο της Σαμπράτα απηύθυνε έκκληση από το λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook στους κατοίκους της πόλης και το ιατρικό προσωπικό να κινητοποιηθούν και να βοηθήσουν στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή