Ανακλήθηκαν προϊόντα της εταιρείας Mars

Ανακλήθηκαν προϊόντα της εταιρείας Mars

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μαζική ανάκληση των δημοφιλών προϊόντων της Mars, Milky Way Mini και Miniatures από τη γερμανική και ολλανδική αγορά, αλλά και 55 άλλες χώρες προέβη η σοκολατοβιομηχανία Mars, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε μία τουλάχιστον περίπτωση, εντοπίστηκαν ίχνη πλαστικού.

«Η Mars Chocolate προχώρησε αυτοβούλως σε ανάκληση των προϊόντων της σοκολάτας με την επωνυμία, Mars, Snickers, Milky Way και ορισμένα από τα κουτιά των σοκολατών Celebrations, επειδή σε ένα προϊόν της εντοπίστηκε πλαστικό» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας που εκδόθηκε για την ανάκληση των προϊόντων στη Γερμανία.

Τα προϊόντα που ανακλήθηκαν είχαν ημερομηνία κατανάλωσης (best before) από τις 19 Ιουνίου 2016 μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου του 2017. Ολόκληρη η σειρά των προϊόντων που επηρεάζονται από την ανάκληση, δημοσιεύεται σε λίστα στην ιστοσελίδα της εταιρείας mars.de αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η ιστοσελίδα έπεσε νωρίς το απόγευμα. Aνάμεσα σε άλλα, η ιστοσελίδα αναφέρει: «Θέλουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο κάποιος καταναλωτής που έχει στην κατοχή του αυτά τα προϊόντα να τα καταναλώσει». Επίσης, οι καταναλωτές που αγόρασαν κάποια από τα γλυκίσματα που ανακλήθηκαν καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Mars τηλεφωνικά ή μέσω Διαδικτύου.

Ομως και η ολλανδική θυγατρική εταιρεία του αμερικανικού βιομηχανικού κολοσσού εξέδωσε ανακοίνωση για την ανάκληση παρόμοιων προϊόντων με τις ίδιες ημερομηνίες λήξης, ανέφερε το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP. Τα προϊόντα, σε αυτή την περίπτωση, παρήχθησαν σε εργοστάσιο της Φεγκέλ στη νότια Ολλανδία. H Ελίνε Μπάιφελντ, υπεύθυνη του ομίλου στην Ολλανδία, τόνισε ότι «η ανάκληση αφορά 55 χώρες στις οποίες διατίθενται τα προϊόντα που παράγονται στην Ολλανδία, στη μονάδα της εταιρείας στη Φέγκελ και προορίζονται για εξαγωγή». Η μητρική εταιρεία, η αμερικανική Mars, δεν ανέφερε αν αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάκληση προϊόντων στην ιστορία της, αλλά η γερμανική μονάδα της παράγει περί τα δέκα εκατομμύρια γλυκίσματα ημερησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή