Ρωσία: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 28 αγνοούμενοι σε ένα δυστύχημα σε ορυχείο

Ρωσία: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 28 αγνοούμενοι σε ένα δυστύχημα σε ορυχείο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 2 εργάτες έχασαν την ζωή τους και 28 αγνοούνται μετά την κατάρρευση σήμερα ενός τμήματος ανθρακωρυχείου κοντά στο Βορκουτά, στη ρωσική Αρκτική.

Οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν δύο σορούς και προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους ανθρακωρύχους αφού κατάφεραν να απομακρύνουν σώους περισσότερους από 80 ανθρώπους από το ορυχείο Σεβερνάγια, κοντά στην περιοχή Κόμις (Αρκτικός Κύκλος), επισήμανε η εταιρεία Vorkoutaougol σε μία ανακοίνωση.

Οι υπηρεσίες διάσωσης σε αυτήν περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 2.000 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας γνωστοποίησαν ότι τμήμα του ορυχείου κατέρρευσε σήμερα, χωρίς να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

«Ελπίζουμε όλοι ότι δεν υπάρξουν άλλα θύματα» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Βάντιμ Σαμπλάκοφ, σε ένα δελτίο τύπου.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τους ανθρακωρύχους που παραμένουν εντός του ορυχείου» προσέθεσε ο ίδιος.

Μία έκρηξη που είχε σημειωθεί σε ένα άλλο ορυχείο στη Βορκουτά είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι τον Φεβρουάριο του 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή