ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 4 νεκροί από τα πυρά ενός άνδρα στο Κάνσας

shooting-kan

Τέσσερις άνθρωποι τουλάχιστον σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν σε ένα εργοστάσιο παραγωγής στο Κάνσας από τα πυρά ενός άνδρα που οδηγούσε, πυροβολώντας παράλληλα από το παράθυρό του και πέρασε κατ' αυτό τον τρόπο από δύο πόλεις, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Ο δράστης σκοτώθηκε τελικά σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, μέσα στο εργοστάσιο.

Ο σερίφης Τ. Γουόλτον δήλωσε ότι «20 ως 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους 4 ως 7 έχασαν τη ζωή τους, περιλαμβανομένου του δράστη».

Ο ένοπλος σκοτώθηκε από έναν άνδρα των υπηρεσιών επιβολής της τάξης, πρόσθεσε ο ίδιος. Οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητά του, αλλά δεν την έχουν δημοσιοποιήσει ως τώρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μολαταύτα ότι ο δράστης ήταν ο Σέντρικ Φορντ, 38 ετών, ο οποίος φέρεται να είχε καταδικαστεί για κλοπή.

Επρόκειτο για «εργαζόμενο ή πρώην εργαζόμενο στην Εξέλ. Μπορεί να είχε απολυθεί», είπε ο σερίφης Γουόλτον.

«Είναι ένα φρικτό περιστατικό αυτό που έγινε εδώ. Θα βυθίσει στη θλίψη πολλούς ανθρώπους», είπε ο Γουόλτον.

Σύμφωνα με εργαζόμενο σε τοπικό νοσοκομείο, τουλάχιστον πέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η εταιρεία Εξέλ παράγει προϊόντα για τη φροντίδα γκαζόν.

Το επεισόδιο προστίθεται σε μια ατέλειωτη σειρά αιματηρών επιθέσεων ενόπλων, όπως αυτή που διαπράχθηκε στο Μίσιγκαν το περασμένο Σάββατο από έναν οδηγό της εταιρείας Uber, ο οποίος σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο. Σε επιθέσεις με όπλα αποδίδονται περίπου 30.000 θάνατοι τον χρόνο στις ΗΠΑ, όπου τα επεισόδια αυτού του είδους αυξάνονται.