Εντοπίσθηκε φορτίο όπλων στην Τουρκία

Εντοπίσθηκε φορτίο όπλων στην Τουρκία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές ανακάλυψαν φορτίο όπλων και εκρηκτικών υλών σε οδική αρτηρία που συνδέει την Αγκυρα με τη Σαμψούντα. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τους φόβους για νέες ένοπλες επιθέσεις σε μεγάλα αστικά κέντρα, μία εβδομάδα μετά τη βομβιστική επίθεση Κούρδων αυτονομιστών στην Αγκυρα, που στοίχισε τη ζωή 29 ανθρώπων, κυρίως στρατιωτών. Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της Αγκυρας, οι διωκτικές αρχές εντόπισαν δύο χειροβομβίδες, ένα οπλοπολυβόλο, ένα τουφέκι Καλάσνικοφ, τέσσερις πυροκροτητές, εκατοντάδες σφαίρες και τρεις τσάντες με εκρηκτικά. Το φορτίο εντοπίστηκε σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από σημείο ελέγχου της στρατιωτικής αστυνομίας, στον δρόμο που συνδέει την τουρκική πρωτεύουσα με το σημαντικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας. Οι υποψίες στρέφονται σε κουρδικές οργανώσεις, μία από τις οποίες, τα «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της περασμένης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επιχειρήσεις εναντίον της κουρδικής, αυτονομιστικής οργάνωσης ΡΚΚ στην επαρχία Σιρνάκ, προς τα σύνορα με το Ιράκ, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 20 Κούρδοι μαχητές. Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε ότι η κατάσταση, από πλευράς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει χειροτερεύσει απότομα στις κουρδικές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που τελούν υπό στρατιωτικό νόμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή