Νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταλιμπάν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε το πρωί του Σαββάτου κοντά στο αφγανικό υπουργείο Άμυνας στην Καμπούλ, προκαλώντας μεγάλες απώλειες μερικές μόνο ώρες μετά την επίθεση στην ανατολική επαρχία Κουνάρ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 13 ανθρώπων.

Η επίθεση στην Καμπούλ, που πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας έφευγαν από τα γραφεία τους, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό οκτώ, σύμφωνα με ανακοίνωση ενός υπουργείου, ενώ η αστυνομία της Καμπούλ ανέφερε πως εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο, από το οποίο υψώνεται στήλη καπνού, δήλωσαν πως είδαν πτώματα στο έδαφος. Η περιοχή έχει αποκλειστεί καθώς οχήματα της αστυνομίας και του στρατού περικύκλωσαν το σημείο της έκρηξης.

"Ήθελα να διασχίσω τη γέφυρα όταν άκουσα μια έκρηξη", δήλωσε ένας μάρτυρας που είπε πως ονομάζεται Ζουλγκάι. "Πήγα στην περιοχή… υπήρχαν κατεστραμμένα αυτοκίνητα και σπασμένα τζάμια παντού".

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν 23 αξιωματικοί και τραυματίστηκαν άλλοι 29, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινήματος, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Νωρίτερα σήμερα, βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τον διοικητή τοπικής πολιτοφυλακής και τουλάχιστον άλλους 12 ανθρώπους έξω από το κτιριακό συγκρότημα του κυβερνείου στην Ασανταμπάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Κουνάρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ουαχιντουλάχ Καλιμζάι δήλωσε πως ο βομβιστής έφθασε με μοτοσικλέτα στην είσοδο του συγκροτήματος και ανατινάχθηκε τραυματίζοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους.

"Τα περισσότερα θύματα ήταν άμαχοι και παιδιά που είτε ήταν περαστικοί είτε έπαιζαν στο πάρκο", είπε.

Δεν υπάρχει προς το παρόν ανάληψη ευθύνης, όμως ο στόχος της επίθεσης, που φαίνεται πως ήταν ένας πρεσβύτερος των φυλών και διοικητής πολιτοφυλακής ονόματι Χάτζι Χαν Τζαν, είναι μεταξύ των νεκρών.

Ο Τζαν είχε εμπλακεί σε διάφορες επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν στην επαρχία αυτή πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή