ΗΠΑ: Ενα ντιμπέιτ ακατάλληλο δι’ ανηλίκους

ΗΠΑ: Ενα ντιμπέιτ ακατάλληλο δι’ ανηλίκους

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι βέβαιο αν το τελευταίο θυελλώδες ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων Ρεπουμπλικανών υποψηφίων, που εξακολουθούν να διαγκωνίζονται στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, είχε κάποια ουσιώδη επίδραση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Το βέβαιο είναι ότι παρόμοιες τηλεοπτικές αναμετρήσεις θα πρέπει στο εξής να μεταδίδονται με την ένδειξη «ακατάλληλο δι’ ανηλίκους». Το ντιμπέιτ που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News στο Ντιτρόιτ, το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) σηματοδότησε το απόλυτο ναδίρ του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, με τις ύβρεις μεταξύ των τριών εκ των τεσσάρων υποψηφίων να παραπέμπουν όχι σε υποψηφίους για το ανώτατο πολιτικό αξίωμα της ισχυρότερης Δημοκρατίας του κόσμου, αλλά σε κακομαθημένα σχολιαρόπαιδα των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Μάρκο Ρούμπιο, επιτέθηκαν ανηλεώς, σε κοινό μέτωπο, εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προηγείται τόσο σε αριθμό εκλεκτόρων, όσο και στις δημοσκοπήσεις. Προτού καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της δίωρης αναμέτρησης, ο Τραμπ, προσπαθώντας να γελοιοποιήσει την ασυνήθιστη κατηγορία που εκτόξευσε εναντίον του ο Ρούμπιο, σημειώνοντας ότι έχει… μικρά χέρια, διαβεβαίωσε ότι κάποια άλλα σημεία του σώματός του είναι… ευμεγέθη! Στη συνέχεια, Κρουζ και Ρούμπιο υπενθύμισαν στον Τραμπ ότι, παρά τις ακραίες θέσεις του εναντίον των μεταναστών, απασχόλησε ο ίδιος μετανάστες για να χτίσει τη βίλα του στη Φλόριντα και ότι αποτελεί αντικείμενο δικαστικών ερευνών για απάτη, με επίκεντρο το διαβόητο «πανεπιστήμιο Τραμπ», στη Νέα Υόρκη. Ο μοναδικός που έμεινε έξω από την εμφύλια λασπομαχία ήταν ο κυβερνήτης Οχάιο, Τζον Κέισιτς, ο υποψήφιος με τις λιγότερες πιθανότητες να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα.

Παρά την οξύτατη αντιπαράθεση και οι τέσσερις διεκδικητές του χρίσματος διαβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν, έστω και με κρύα καρδιά, όποιον κερδίσει το χρίσμα, απέναντι στους Δημοκρατικούς. Μια πρώτη ένδειξη για την επίδραση που είχε ή δεν είχε η προχθεσινή αντιπαράθεση θα μας δώσουν οι προκριματικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στις Πολιτείες Κάνσας, Λουιζιάνα, Κεντάκι και Μέιν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή