Αλλάζει το θεματικό πάρκο SeaWorld

Αλλάζει το θεματικό πάρκο SeaWorld

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακόπτεται οριστικά το πρόγραμμα αναπαραγωγής που αφορά τις «φάλαινες δολοφόνους», γνωστές και ως όρκες, από το θεματικό πάρκο SeaWorld της Φλόριντα, καθώς τα τελευταία χρόνια κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις που προκαλεί η τήρηση των πελώριων θηλαστικών σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2013 έως σήμερα περιορίστηκε σημαντικά ο αριθμός των επισκεπτών στα θεματικά πάρκα SeaWorld, όπου καθημερινά γίνονται επιδείξεις με τα κήτη, ιδιαίτερα μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Blackfish», το οποίο είναι εξαιρετικά επικριτικό για το πρόγραμμα αναπαραγωγής της όρκας. Η εταιρεία SeaWorld, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωσή της, αναγνωρίζει ότι η κριτική που δέχθηκε αποτέλεσε και την αφορμή για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος αναπαραγωγής. Εκτός, όμως από την αναπαραγωγή, η SeaWorld θα σταματήσει και τις επιδείξεις με τις «φάλαινες δολοφόνους» στα θεματικά της πάρκα, οι οποίες αναμένεται να αντικατασταθούν από προγράμματα «γνωριμίας» με τα κήτη. Αυτά θα ξεκινήσουν στο θεματικό πάρκο του Σαν Ντιέγκο την επόμενη χρονιά και θα επεκταθούν στο Σαν Αντόνιο και στο Ορλάντο της Φλόριντα το 2019. Οι όρκες, αξίζει να σημειωθεί, αποτελούν το κεντρικό «έκθεμα» των θεματικών πάρκων SeaWorld ήδη από τη δεκαετία του 1970 και συνέβαλαν στο να αποτελέσουν αυτά πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες.

Τώρα όμως, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί και με τη φιλοζωική εταιρεία, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των επισκεπτών για τα ζώα αλλά και για διάφορα θέματα προστασίας της φύσης, και ιδιαίτερα των φαλαινών και άλλων θαλάσσιων ειδών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή