Ανάληψη ευθύνης από το ΙΚ για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες – στους 34 οι νεκροί (LIVE)

Ανάληψη ευθύνης από το ΙΚ για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες – στους 34 οι νεκροί (LIVE)

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ. Μία σειρά από εκρήξεις έγιναν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 34 νεκρούς και 212 τραυματίες.  Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης, το Ζάβεντεμ, και μία στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ που βρισκεται δίπλα στα κτίρια της Κομισιον, στο Συμβούλιο αλλά και μερικά μόλις μέτρα από την μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία. Το πρώτο χτύπημα στο αεροδρόμιο έγινε λίγο πριν τις 8 το πρωί (τοπική ώρα) και το δεύτερο ακολουθησε αμέσως μετά, αφήνοντας δεκάδες νεκρους και τραυματίες. Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε και όλες οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί για σήμερα. Μία ώρα αργότερα, έκρηξη σημειώθηκε και στον σταθμό του μετρο  Μαλμπεκ ,που βρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών κτιρίων, με τουλάχιστον 20 νεκρούς. Το μετρό έχει κλείσει στην πόλη, ενώ όλες οι συναντήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ακυρώθηκαν. Εκκληση να μείνει ο κόσμος  μέσα στα σπίτια του ή μέσα σε κτίρια έκανε και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν,  Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, απειλώντας μάλιστα ότι  όσοι μάχονται εναντιόν του «θα ζήσουν μαύρες μέρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή