«Δεν μπορείς να φανταστείς τη σφαγή που είδα γύρω μου»

«Δεν μπορείς να φανταστείς τη σφαγή που είδα γύρω μου»

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Περουβιανή Αντέλμα Ταπία Ρουίζ, περίπου τριάντα ετών, ήταν το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε και του οποίου η ταυτότητα δημοσιοποιήθηκε. Κάτοικος Βρυξελλών η Ρουίζ, βρισκόταν στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσει συγγενείς του Βέλγου συζύγου της, Κρίστοφερ Ντελκάμπ, ο οποίος τραυματίστηκε. Οι δίδυμες κόρες τους, ηλικίας τεσσάρων ετών, είχαν απομακρυνθεί από το σημείο της έκρηξης για να παίξουν και ο Ντελκάμπ τις ακολούθησε. Μετά την επίθεση ήταν αδύνατο να βρει τη Ρουίζ.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο αδελφός της, Φερνάντο Ταπία Κοράλ, επιβεβαίωσε τον θάνατό της: «Αυτή η τραγωδία σήμερα άγγιξε την πόρτα της οικογένειάς μου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όταν η αδελφή μου Αντέλμα Ταπία σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση και δεν κατάφερε να επιζήσει από το χτύπημα των τζιχαντιστών, το οποίο ουδέποτε θα καταλάβουμε». Μεταξύ των εκατοντάδων τραυματιών υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ Γάλλοι υπήκοοι, εκ των οποίων οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση. Τρεις Ιταλοί τραυματίστηκαν ελαφρώς, ενώ άλλοι δύο Βρετανοί και δύο Κολομβιανοί, καθώς κι ένας υπήκοος του Ισημερινού, επίσης έφεραν τραύματα.

Συγγενείς και φίλοι του Ντέιβιντ Ντίξον, ο οποίος φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ και εργαζόταν στην British Airways, πιστεύουν ότι βρισκόταν στο μετρό την ώρα της επίθεσης. «Ο φίλος μου Ντέιβιντ Ντίξον ήταν στο μετρό την ώρα των επιθέσεων και συνεχίζει να είναι αγνοούμενος», έγραψε η Ρέιτσελ Στίβενσον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενας Βέλγος βραζιλιάνικης καταγωγής, ο Σεμπάστιαν Μπελίν, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια καθώς στεκόταν στην ουρά για να κάνει check-in. Ο Μπελίν, ο οποίος παίζει στην ομάδα του πανεπιστημίου Οακλαντ στο Μίσιγκαν, επλήγη από θραύσματα στο πόδι και στον γοφό και έμεινε επί μία ώρα στο πάτωμα του αεροδρομίου, σύμφωνα με τον πατέρα του. Ο Ζαν Μπελίν είπε στο CNN: «Ο γιος μου τα πάει καλά, δεδομένων των συνθηκών. Υπεβλήθη στην πρώτη του εγχείρηση. Εχασε πολύ αίμα, επειδή παρέμεινε επί μία ώρα στο πάτωμα. Ετσι τον σταθεροποίησαν και τώρα θα υποβληθεί σε νέα εγχείρηση». «Του μίλησα δύο φορές. Προφανώς είναι σοκαρισμένος. Τα πρώτα λόγια που βγήκαν από το στόμα του ήταν “δεν μπορείς να φανταστείς τη σφαγή που είδα γύρω μου”. Ηταν πολύ σαφής, αν και πονούσε πολύ. Η δεύτερη φορά που του μίλησα έμοιαζε πολύ πιο κουρασμένος».

Το Στέιτ Ντιπάρμεντ ανακοίνωσε χθες ότι αναζητεί αρκετούς αγνοούμενους Αμερικανούς πολίτες, χωρίς να υπεισέλθει σε ακριβή αριθμό. Τέσσερις Μορμόνοι μισθοφόροι τραυματίστηκαν σοβαρά: ο Μέισον Ουέλς, 19 ετών, ο Ρίτσαρντ Νόρμπι, 66 ετών, και ο Τζόζεφ Εμπεϊ, 20 ετών από τη Γιούτα. Οι τρεις τους αποχαιρετούσε έναν άλλο συνάδελφό τους, ο οποίος όμως τραυματίστηκε ελαφρά. Ο Ουέλς ήταν και στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, όταν σημειώθηκαν οι επιθέσεις στο Μπατακλάν, ενώ στεκόταν και στη γραμμή τερματισμού στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, όταν δέχθηκε επίθεση. «Είναι ευλογία Θεού το ότι είναι ζωντανός», ανέφερε ο πατέρας του, Τσαντ Ουέλς, και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η εμπειρία της Βοστώνης τον βοήθησε να παραμείνει ψύχραιμος». Ενας Αμερικανός πιλότος, η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά τους επίσης τραυματίστηκαν. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν από μηνύματα ανήσυχων συγγενών, που αναζητούν τους δικούς τους που αγνοούνται. Η Αμερικανίδα Κάρολιν Μουρ βρισκόταν στο αεροδρόμιο, έτοιμη να επιστρέψει στην πατρίδα της έπειτα από επίσκεψη στην κόρη της και στον γαμπρό της, Στέφανι και Τζάστιν Σουλτς. Η Μουρ απλώς έπεσε κάτω από το ωστικό κύμα, αλλά δεν τραυματίστηκε. Ωστόσο, η ίδια δεν έχει καταφέρει να έρθει σε επαφή με τη Στέφανι ή τον Τζάστιν, που δεν συγκαταλέγονται στον κατάλογο των θυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή