Οργή Ερντογάν κατά Βρετανού προξένου

Οργή Ερντογάν κατά Βρετανού προξένου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Περισσότερους από 5.350 μαχητές του PKK έχουν σκοτώσει οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή». Ο Τούρκος πρόεδρος προσέθεσε ότι 355 στρατιώτες, αστυνομικοί και επαρχιακοί φρουροί βρήκαν τον θάνατο στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Μιλώντας χθες στη στρατιωτική ακαδημία της Αγκυρας, ο Τούρκος πρόεδρος αφιέρωσε χρόνο για να επικρίνει διπλωμάτες ξένων κρατών στην Τουρκία, μετά την εμφάνιση πολλών από αυτούς στην πρώτη ημέρα της δίκης στην Κωνσταντινούπολη του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» Τσαν Ντουντάρ και του επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στην Αγκυρα Ερντέμ Γκιουλ.

«Ο γενικός πρόξενος κάποιας χώρας (ο Τούρκος πρόεδρος εννοούσε τη Βρετανία) εμφανίσθηκε στη δίκη δημοσιογράφων που κατηγορούνται για κατασκοπεία, για να τους στηρίξει. Σαν να μην έφθανε αυτό, έβγαλε φωτογραφία να ασπάζεται τον έναν δημοσιογράφο και τη δημοσίευσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν σταμάτησε μάλιστα εδώ. Στη δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόξενος αυτός έγραψε πράγματα όπως: “Η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει τι είδους χώρα επιθυμεί να είναι”. Τα λόγια αυτά ξεπερνούν κάθε προηγούμενο», είπε ο κ. Ερντογάν μιλώντας ενώπιον των μελών της στρατιωτικής ακαδημίας.

Παρότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν κατονόμασε τον πρόξενο, η ταυτότητά του είναι γνωστή. Πρόκειται για τον γενικό πρόξενο της Βρετανίας Λι Τέρνερ, ο οποίος δημοσίευσε την Παρασκευή φωτογραφία του με τον Τσαν Ντουντάρ. Στη δίκη παρέστησαν, όμως, και πολλά άλλα μέλη του διπλωματικού σώματος.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόξενος Τέρνερ έγραψε: «Το κύριο θέμα δεν έχει να κάνει με συγκρίσεις ή ιστορικά διδάγματα, αλλά με το τι είδους χώρα επιθυμεί να είναι η Τουρκία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή