Εκατοντάδες χιλιάδες θεατές στην συναυλία των Rolling Stones στην Κούβα

Εκατοντάδες χιλιάδες θεατές στην συναυλία των Rolling Stones στην Κούβα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί χόρεψαν  τα ξημερώματα του Σαββάτου στους ρυθμούς των Rolling Stones, στην πρώτη συναυλία που έδωσαν οι θρύλοι του ροκ στην Κούβα.

Η Daily Mail ανέφερε πως πάνω από 500.000 θεατές βρέθηκαν στην συναυλία και μάλιστα ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται 18 ώρες πριν από την ώρα που θα άρχιζε η συναυλία.

Το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν ήταν το "Jumpin' Jack Flash", το οποίο είχε ηχογραφηθεί για πρώτη φορά το 1968 όταν οι Κουβανοί θαυμαστές της ροκ αντήλλασσαν υπό συνθήκες μυστικότητας πειρατικούς δίσκους βινυλίου με τον κίνδυνο να σταλούν σε μπριγάδες αγροτικής εργασίας για να γιατρευτούν από την "ιδεολογική παρέκκλιση".

Το συγκρότημα συνέχισε με το "It's Only Rock 'n Roll (But I Like It)", με όποιο μήνυμα μπορεί να έχει αυτό για τους Κουβανούς φαν, οι οποίοι κάποτε αντιμετώπιζαν διακρίσεις για τις προτιμήσεις τους στη μουσική.

Αξίζει να σημειωθεί πως  η κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο είχε απαγορεύσει την αναπαραγωγή της μουσικής των Rolling Stones και των Beatles καθώς τα συγκεκριμένα συγκροτήματα είχαν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα ανατρεπτικά.

Σε σχετική ερώτηση ο Μικ Τζάγκερ τόνισε: «Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή