Νεκρό παιδί από πυρά Αμερικανού στρατιώτη

Νεκρό παιδί από πυρά Αμερικανού στρατιώτη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΟΥΛ. Ενα παιδί πυροβόλησε και σκότωσε χθες Αμερικανός στρατιώτης, στην περίμετρο ασφαλείας αμερικανικού στρατιωτικού αεροδρομίου έξω από την Καμπούλ, σύμφωνα με δηλώσεις Αφγανού αξιωματούχου. Το παιδί, η ηλικία του οποίου δεν ανακοινώθηκε, κρατούσε αντικείμενο που έμοιαζε με αυτόματο όπλο, έξω από τον φράχτη ασφαλείας της αεροπορικής βάσης Μπαγκράμ, 50 χιλιόμετρα από την Καμπούλ. Αμερικανός στρατιώτης ο οποίος εκτελούσε σκοπιά σε πυργίσκο της περιμέτρου ασφαλείας κάλεσε το παιδί να σταματήσει, προτού ανοίξει πυρ και το σκοτώσει.

Κάτοικοι της γύρω περιοχής πραγματοποίησαν χθες διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη της Μπαγκράμ, προτού διαλυθούν ύστερα από διαβεβαιώσεις του επικεφαλής των τοπικών αφγανικών αστυνομικών αρχών ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί πλήρως. Λίγες ώρες αργότερα, μαχητές των Ταλιμπάν έβαλαν με ρουκέτες εναντίον του νεόκτιστου κτιριακού συγκροτήματος του αφγανικού Κοινοβουλίου της Καμπούλ, την ώρα που οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας ετοιμάζονταν να καταθέσουν ενώπιον της ολομέλειας του οργάνου. Παρά τα πυκνά πυρά και τη θραύση τζαμιών σε ένα κτίριο, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ η συνεδρίαση του Κοινοβουλίου συνεχίσθηκε χωρίς να διακοπεί. «Αυτό δεν έπρεπε να έχει συμβεί. Θα διατάξω τον σχεδιασμό νέων μέτρων ασφαλείας», είπε χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Ταζ Μοχάμαντ Τζαχέντ. Το κτιριακό συγκρότημα, κόστους 90 εκατ. δολαρίων, που κατασκευάσθηκε από ινδικές εταιρείες και με κεφάλαια του ινδικού κράτους, είχε εγκαινιάσει τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή