Sky News: Εβραϊκή συναγωγή στην Κωνσταντινούπολη έχει βάλει στόχο ο ISIS

Sky News: Εβραϊκή συναγωγή στην Κωνσταντινούπολη έχει βάλει στόχο ο ISIS

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μετά από την έκκληση του Ισραήλ στους υπηκόους του να εγκαταλείψουν την Τουρκία το βρετανικό δίκτυο Sky News υποστηρίζει πως το ισλαμικό κράτος έχει βάλει στόχο τη συναγωγή της συνοικίας Μπέγιογλου στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία λειτουργούν επίσης ένα κέντρο νέων και ένα εβραϊκό σχολείο.

Οι πληροφορίες έχουν προκύψει από την ανάκριση έξι μελών της ισλαμιστικής οργάνωσης που συνελήφθησαν στο Γκαζιάντεπ της νότιας Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα.

Το βρετανικό κανάλι επικαλείται την μαρτυρία αξιωματούχου ο οποίος υποστηρίζει ότι: «υπό το φως αυτών των συνθηκών, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας πάνω και πέρα από τον υψηλό συναγερμό ασφαλείας στον οποίο βρίσκεται ήδη η τουρκική αστυνομία και την επιφυλακή στην οποία βρίσκεται η εβραϊκή κοινότητα. Πρόκειται για κάτι παραπάνω από αξιόπιστη απειλή. Είναι ένα ενεργό σχέδιο. Δεν ξέρουμε για πότε είναι σχεδιασμένη η επίθεση. Μπορεί να είναι εντός των επόμενων 24 ωρών ή εντός λίγων ημερών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή