ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πάνω από 1.500 μετανάστες διασώθηκαν σήμερα στη Μεσόγειο

italia-pano-apo-1-500-metanastes-diasothikan-simera-sti-mesogeio-2128157

Το ιταλικό λιμενικό σώμα ανακοίνωσε ότι 1.569 μετανάστες διασώθηκαν σήμερα σε ένδεκα επιχειρήσεις νότια της Σικελίας, στη θαλάσσια περιοχή που χωρίζει την Ιταλία από τις λιβυκές ακτές.

Το πλοίο Diciotti του ιταλικού λιμενικού σώματος διέσωσε μετανάστες που επέβαιναν σε τέσσερα φουσκωτά κι ένα ακόμη πλεούμενο, συνολικά 774 ανθρώπους, από τους οποίους 125 είναι γυναίκες και 5 παιδιά, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τρία πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού διέσωσαν εξάλλου πάνω από 660 ακόμη μετανάστες σε διάφορες επιχειρήσεις. Ένα πλοίο του γερμανικού πολεμικού ναυτικού διέσωσε ακόμη 105.

Το Σαββατοκύριακο και χθες Δευτέρα διασώθηκαν περίπου 1.500 άνθρωποι στη Μεσόγειο, εντείνοντας τις ανησυχίες των ιταλικών αρχών λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και του κλεισίματος της λεγόμενης βαλκανικής οδού περί επανέναρξης των μαζικών ελεύσεων μεταναστών και προσφύγων από τη Λιβύη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, περίπου 17.500 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν αφιχθεί μέχρι σήμερα την Ιταλία από την αρχή της χρονιάς.