Ντ. Τραμπ: Στηρίζω μόνο τον εαυτό μου

Ντ. Τραμπ: Στηρίζω μόνο τον εαυτό μου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε προηγούμενη δέσμευσή του να υποστηρίξει άλλον για το προεδρικό υποψήφιο εκτός του εαυτού του, σηματοδοτώντας την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις του, με το συνυποψήφιό του Τεντ Κρουζ.

«Όχι δεν υποστηρίζω άλλον,» δήλωσε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε σε προεκλογική εκδήλωση του CNN, αν ακόμη στηρίζει την υπόσχεση που είχε δώσει πέρσι σχετικά με την υποστήριξή του σε οποιονδήποτε άλλο Ρεπουμπλικάνο, που θα εκλεγεί ως προεδρικός υποψήφιος του κόμματος, για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνεται καθώς ο Τραμπ προσπαθεί ν' αμυνθεί κατά της πολιτικής πρόκλησης που αντιπροσωπεύει ο Τεντ Κρουζ Γερουσιαστής από το Τέξας, ο οποίος έρχεται δεύτερος, στην προσπάθεια εξασφάλισης των 1.237 Ρεπουμπλικάνων εκλεκτόρων που απαιτούνται προκειμένου να επιλεγεί ο προεδρικός υποψήφιος του κόμματος.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει ανάγκη την υποστήριξη του Κρουζ: «Τον παρακολουθώ και διαπιστώνω πόσο βασανίστηκε για νας σας δώσει την απάντηση που σας έδωσε όταν του κάνατε την παραπάνω ερώτηση. Δεν θέλω να βασανίζεται. Θα σας πω ότι δεν χρειάζομαι την υποστήριξή του. Δε θέλω να τον κάνω να αισθάνεται άβολα».

Από την πλευρά και ο Κρουζ αρνήθηκε ν' απαντήσει ευθέως αν ο ίδιος θα υποστήριζε για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων κάποιον άλλον εκτός της υποψηφιότητάς του. «Θα σας πω την άποψή μου για το ζήτημα αυτό. Ο Ντόναλντ δεν θα είναι ο προεδρικός υποψήφιος. Θα τον νικήσουμε,» τόνισε ο Κρουζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή