Ερντογάν: Πιθανή λύση για το Κυπριακό εντός του 2016

Ερντογάν: Πιθανή λύση για το Κυπριακό εντός του 2016

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία με την ιδιότητα της εγγυήτριας δύναμης υποστηρίζει την προσπάθεια της λύσης του Κυπριακού Προβλήματος. Αυτό επισημάνει ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν από το βήμα του Ιδρύματος Brookings.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δηλώνει ότι σε περίπτωση που η ελληνοκυπριακή πλευρά ανταποκριθεί θετικά στις κινήσεις της τουρκικής πλευράς και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η λύση είναι δυνατόν να έρθει εντός του 2016.

Όπως αναφέρει, στόχος της Τουρκίας είναι μια λύση, η οποία θα εξασφαλίζει την πολιτική ισότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρεται στην σημασία της συνδρομής της διεθνούς κοινότητας στην προσπάθεια λύσης.

Επισημαίνει ακόμη ότι η λύση του Κυπριακού θα ανοίξει τον δρόμο για μια περιφερειακή συνεργασία σε σημαντικά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο ίδιος αναφέρεται στο πεδίο της ενέργειας.

Ακόμη, ο κ. Ερντογάν πραγματοποιεί ειδική μνεία στο σχέδιο μεταφοράς νερού από την χώρα του στην «ΤΔΒΚ». Αποκαλεί αυτό το νερό «νερό ειρήνης». Δηλώνει ότι γνωρίζει ότι η ε/κ πλευρά προμηθεύεται νερό με καράβια. Αφήνει να εννοηθεί ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παρέχει νερό σε ολόκληρο το νησί.

Ο κ. Ερντογάν εκτός από το Κυπριακό αναφέρθηκε και σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων όπως τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την χώρα του, τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, την κρίση στην Συρία και στο Ιράκ καθώς και στο Παλαιστινιακό Ζήτημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή