Τα μυστικά των Πρώτων Κυριών

Τα μυστικά των Πρώτων Κυριών

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μία σπάνια ματιά στα τεκταινόμενα στην ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου έδωσαν πολλές πρώην αλλά και η νυν επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, σε συζήτηση που είχαν με τη δημοσιογράφο του δικτύου ABC, Κλερ Σίπμαν στο πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Την Τίνα Τσεν, νυν προσωπάρχη του γραφείου της Μισέλ Ομπάμα, συνόδευαν στο τραπέζι της συζήτησης, η Ανίτα Μακμπράιντ, προσωπάρχης της Λόρα Μπους και η Μέλανι Βερβίρ, που εργάσθηκε για τη Χίλαρι Κλίντον, τον καιρό που η σημερινή υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών ήταν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Παρά τις κομματικές τους διαφορές, οι τρεις γυναίκες συμφώνησαν ότι νιώθουν υπερήφανες που υπήρξαν μέλη «ενός πολύ κλειστού κλαμπ» και μοιράστηκαν τις εμπειρίες, που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο μπορούν να ισχυρισθούν ότι έζησαν. Για την κ. Τσεν, η πρώτη έντονη εντύπωση προκλήθηκε από τη διαφορά μεγέθους του πραγματικού Λευκού Οίκου και του κτίσματος που παρουσιάζεται σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως η «Scandal» (Σκάνδαλο) του ABC. «Οι διαστάσεις του κτιρίου δεν είναι όσο μεγάλες θα νόμιζε κανείς, ενώ οι υποδομές του είναι και αυτές περιορισμένες. Το Κογκρέσο, που εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Λευκού Οίκου, δεν υπήρξε γενναιόδωρο» λέει η κ. Τσεν. Για την προσωπάρχη της Λόρα Μπους, Ανίτα Μακμπράιντ, η «στιγμή της αλήθειας» σημειώθηκε όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης της τότε Πρώτης Κυρίας σε τηλεοπτικό σταθμό, άκουσε τη Λόρα Μπους να λέει: «Θέλω να πάω στο Αφγανιστάν». «Επεσα από τα σύννεφα. Δεν με είχε ενημερώσει και έπρεπε να οργανώσω τα πάντα για ένα τέτοιο επικίνδυνο ταξίδι σε μία ζώνη πολέμου. Εντέλει όλα πήγαν καλά, ενώ η εμπειρία ήταν μοναδική» είπε η κ. Μακμπράιντ.

Οι τρεις προσωπάρχες εξήγησαν ότι κάθε Πρώτη Κυρία νιώθει την ανάγκη να ασχοληθεί με ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος, προσέχοντας ωστόσο να μην επισκιάσει τον σύζυγό της και να μη δημιουργήσει πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Η Μέλανι Βερβίρ λέει ότι κάθε σύζυγος προέδρου των τελευταίων δεκαετιών βρήκε τρόπο να συνεισφέρει στον δημόσιο βίο: «Ακόμη και η Νάνσι Ρέιγκαν, που δεν είχε την παραμικρή εμπειρία δημόσιου βίου πριν εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο και της οποίας οι επιλογές χαρακτηρίστηκαν την εποχή εκείνη αμφιλεγόμενες, πέτυχε να αφήσει τη σφραγίδα της με δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο».

Οργάνωση αποσκευών

Οι προσωπάρχες αποκάλυψαν επίσης τη δυσκολία οργάνωσης της γκαρνταρόμπας μιας Πρώτης Κυρίας. «Οι αποσκευές της έχουν ανάλογη σημασία με τη βαλίτσα του προέδρου, που περιέχει τους κώδικες εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων», είπε η κ. Μακμπράιντ.

Ολες συμφώνησαν, όμως, ότι η λάμψη και η άνεση της Μισέλ Ομπάμα θα λείψουν από το κτίριο της λεωφόρου Πενσιλβάνια μετά τον Ιανουάριο του 2017. Η Μισέλ, που κέρδισε όλους σχεδόν τους Αμερικανούς με τη ζωντάνια, το αμίμητο στυλ και το οξύ της πνεύμα, θα παραδώσει τότε τα «κλειδιά» στην επόμενη Πρώτη Κυρία ή στον σύζυγο της Χίλαρι Κλίντον, εάν αυτή εκλεγεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή