Το ρεκόρ βραβείων Ολίβιε ανήκει στην Τζ. Ντεντς

Το ρεκόρ βραβείων Ολίβιε ανήκει στην Τζ. Ντεντς

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ντέιμ Τζούντι Ντεντς έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ κατακτώντας το όγδοο βραβείο Ολίβιε για την ερμηνεία της ως Πολίνα στην παραγωγή του θεατρικού θιάσου Κένεθ Μπράνα «To χειμωνιάτικο παραμύθι» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ, αφού κανείς στο παρελθόν δεν τιμήθηκε με τόσο πολλά βραβεία Ολίβιε, από την ημέρα που θεσμοθετήθηκαν, πριν από σαράντα ολόκληρα χρόνια, μέχρι σήμερα. Καθώς η ντέιμ Τζούντι παρέλαβε το βραβείο της, αστειεύτηκε ότι ήταν «έξω φρενών» επειδή είχε χάσει το στοίχημα με τον εγγονό της. Μιλώντας, όμως, στα παρασκήνια για την καταπληκτική της νίκη, ανέφερε: «Με έχει συνεπάρει. Δεν το περίμενα και νιώθω υπέροχα», και ευχαρίστησε «αυτόν τον καταπληκτικό θίασο και τους τεχνικούς και την παραγωγή» για το σαιξπηρικό έργο που ανέβηκε στο Θέατρο Γκάρικ. «Ολοι μας λέμε τι απίθανα που περάσαμε κάνοντας κάποια δουλειά. Ομως, θέλω να πω ότι στο “Χειμωνιάτικο παραμύθι” ήμασταν μία πραγματικά αξιομνημόνευτη οικογένεια», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «το βραβείο είναι θαυμάσιο ότι το κέρδισα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ανήκει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους όσο ανήκει και σε μένα».

Τα περισσότερα βραβεία της βραδιάς ως μεμονωμένη παραγωγή τα κέρδισε το μιούζικαλ «Τζίπσι» και ανάμεσά τους περιλαμβανόταν αυτό της καλύτερης ηθοποιού σε μιούζικαλ, που απονεμήθηκε στην Ιμέλντα Στόντον. Η ηθοποιός, η οποία ανοίγοντας την εκδήλωση ερμήνευσε ένα τραγούδι από την παραγωγή, τόνισε: «Νιώθαμε ότι κάναμε κάτι καταπληκτικό κάθε βράδυ, και κάθε βράδυ ξεκινούσαμε και θέλαμε να δώσουμε μία ακόμα καλύτερη παράσταση απ’ ό,τι την προηγούμενη βραδιά».

Η απονομή των βραβείων Ολίβιε πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου και στην τελετή ερμήνευσε τραγούδια και η Σίντι Λόπερ, ενώ στο μιούζικαλ στο οποίο τραγουδάει, το «Κinky Boots», απονεμήθηκε ο τίτλος του καλύτερου νέου μιούζικαλ. Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού έλαβε η Ντενίζ Γκoφ για την ερμηνεία στο «People, Places and Things» και του καλύτερου ηθοποιού στον Κένεθ Κράνχαμ για την ερμηνεία του στο έργο «Ο πατέρας» του Φλόριαν Ζέλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή