Κατά της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας το Βατικανό

Κατά της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας το Βατικανό

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρές είναι οι έως τώρα αντιδράσεις του Βατικανού όσον αφορά τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για τους πρόσφυγες. «Η συμφωνία αυτή προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Οι μετανάστες, οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι, όχι εμπόρευμα», δήλωσε ο Αντόνιο Μαρία Βελιό, πρόεδρος της ειδικής επιτροπής της Αγίας Εδρας για τους πρόσφυγες, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βατικανού Radio Vaticana. Σύμφωνα με τον Βελιό, «με τη συμφωνία δεν εξασφαλίζεται το δικαίωμα στη μετανάστευση», αφού, για παράδειγμα, κάποιοι πρόσφυγες «θέλουν να πάνε στη Γερμανία και καταλήγουν στην Τουρκία».

«Με ποιες εγγυήσεις; Η Τουρκία δεν αποτελεί παράδειγμα δημοκρατίας και φιλελεύθερης διαχείρισης», καταλήγει ο Βελιό. Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής στο Κολοσσαίο, ο Πάπας Φραγκίσκος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο σταυρός «εμφανίζεται στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, που έχουν μετατραπεί σε αχόρταγο νεκροταφείο, εικόνα της αναίσθητης και ναρκωμένης συνείδησής μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή