Ερντογάν: «Δεν θα δεχτούμε επαναπροωθήσεις εάν η Ε.Ε. δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Ερντογάν: «Δεν θα δεχτούμε επαναπροωθήσεις εάν η Ε.Ε. δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τηρήσει τη δική της πλευρά της συμφωνίας για το προσφυγικό, διαμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κάνει τα απαραίτητα βήματα, δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει τη συμφωνία», τόνισε ο κ. Ερντογάν.

Οπως ορίζει η συμφωνία του Μαρτίου, η Τουρκία δέχεται να επιστραφούν στο έδαφός της όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν από τα τουρκικά παράλιά στα ελληνικά νησιά, εφόσον έφτασαν στο ελληνικό έδαφος από τις 20 Μαρτίου κι έπειτα.

Σε πολιτικό επίπεδο, η Ε.Ε. δέχτηκε ως αντάλλαγμα να αυξήσει την οικονομική βοήθεια που προσφέρει στη γείτονα χώρα για το προσφυγικό, να επιταχύνει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα και να επιτρέψει την είσοδο Τούρκων πολιτών στη Ζώνη Σένγκεν χωρίς βίζα από το καλοκαίρι, εφόσον η τουρκική πλευρά υλοποιήσει τα συνολικά 72 προαπαιτούμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή