Τραμπ και Κλίντον φαβορί για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών

Τραμπ και Κλίντον φαβορί για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μεγιστάνας των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ αύξησε το προβάδισμά του σε εθνικό επίπεδο επί του γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ και του κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καταδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου από την 4η ως την 8η Απριλίου, φέρει τον Τραμπ να συγκεντρώνει το 42% των προθέσεων ψήφου των Ρεπουμπλικάνων, ενώ το 32% των ψηφοφόρων του κόμματος τάχθηκε υπέρ του Κρουζ και ένα 20% υπέρ του Κέισικ.

Ο Τραμπ κατατάσσεται σταθερά πρώτος στις δημοσκοπήσεις της Ipsos από τον περασμένο Ιούλιο, όμως το προβάδισμά του μειώθηκε αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες, τάση που αποδόθηκε στο ότι ο μεγιστάνας αναδημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες της συζύγου του Κρουζ διόλου κολακευτικές για αυτήν, καθώς και στο ότι σε ένα στέλεχος της εκστρατείας του ασκήθηκε δίωξη για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προηγείται με διψήφια διαφορά (53% έναντι 43%) του γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 626 Ρεπουμπλικάνων και 668 Δημοκρατικών ψηφοφόρων σε όλη τη χώρα. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή