Η Μέρκελ επιμένει, παρά τις επικρίσεις

Η Μέρκελ επιμένει, παρά τις επικρίσεις

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Παρά τις επικρίσεις για τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας από ΜΚΟ και ειδικά από τη Διεθνή Αμνηστία, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε χθες εκ νέου του ντιλ με την Αγκυρα, επιμένοντας ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και διακίνησης ανθρώπων από λαθρεμπόρους. Μιλώντας στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι «είναι σωστό να αποσαφηνίσουμε πως τασσόμαστε κατά της παράνομης μετανάστευσης». Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι κάθε μετανάστης θα εξετάζεται ξεχωριστά και πως η Ευρώπη βρίσκεται σε «καίριο διάλογο» με τις ΜΚΟ.

Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο μειώθηκε κατά 66% ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία, λόγω του ότι έκλεισε ο βαλκανικός διάδρομος. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ. «Καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα μείνει μόνη της», είπε. Στη Γερμανία μειώθηκαν κατά τα δύο τρίτα οι νέες αφίξεις αιτούντων άσυλο, με περίπου 20.000 ανθρώπους να καταγράφονται τον Μάρτιο, από περίπου 60.000 τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών. «Τον Δεκέμβριο είχαμε 120.000, τον Ιανουάριο 90.000, τον Φεβρουάριο 60.000 και τώρα τον Μάρτιο 20.000», μερικές εβδομάδες μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, ανακοίνωσε ο υπουργός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή